Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1.       Technikum inf, 17 lat

2.       Bez różnicy czy z Windowsem czy bez. [oczywiście ten z Windowsem na +]

3.       Matryca w wielkościach 15-17’

4.       Mile widziany dysk przynajmniej 128gb SSD oraz minimum 1000GB HDD. Mam w tej chwili komputer i w sumie SSD'ków mam dosyć, więc jak nie będzie to sobie wyjmę z kompa. Może być bez napędu [ w sumie to nawet lepiej bo tylko miejsca zajmuje, a płytę ostatnio chyba rok temu jakąś wkładałem].

5.       a)Około 7500zł [jestem w ostateczności zdolny dołożyć do 8500zł, ale wolałbym się zmieścić w budżecie 7500] b)Tak długo jak będzie ciągnął gry, 3/4 lata ? c)  w przeciągu jakiś 3 miesięcy

6.       Fajnie jakby nie wyglądał jak zrobiony w garażu, ani nie rozlatywał się od patrzenia.

7.       Minimum to 1080p, jeżeli znajdzie się w tej cenie 4k to też nie pogardzę, ale na tą chwile wszystko w domu mam na fhd i to mi starcza.

8.       Tylko w domu, może czasem w szkole. [potrzebuje laptopa bo jeżdżę, więc w sumie nie wiem czy pisać jako dom czy jak. Wyjazdy krajowe więc gwarancja może być standardowa]

9.       Według rozpiski, będzie to chyba największe wymagania, GTA V, Rainbow Six, The Crew 2, Project Cars, wszystko na ultra w fhd

10.   Programy do obróbki wideo [pewnie sporadycznie], częściej OBS i słabsze programy pokroju gimpa, Photoshop’a

11.   Fajnie gdyby miał Thunderbolta, bo można by go później upgradować jakimiś stacjami na karty graficzne.

12.   Na tą chwilę w domu mam 3 laptopy Lenovo [średniaki w swojej klasie]. Podoba mi się podejście acera i lenovo do gwarancji (pisałem z pomocą na ich live czatach).

13.   Długo zastanawiałem się nad clevo p751/775 w konfiguracji . Ostatnio napalałem się też na Acera Predator G9-593 (NH.Q1ZEP.005) w konfiguracji 1070,7700hq.

14.   Chciałbym monitor 120/144hz. Jeżeli nie uda się takiego znaleźć też przeżyję. Musi mieć 16gb ramu. 

Edytowane przez FxJ
  • FxJ zmienił(a) tytuł na [~7500zł] Laptop do gier 15 - 17’