DD32 Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 Dzień dobry, Poniżej wypełniona ankieta, 1) Dorosły, mężczyzna, zakup na raty na os. fizyczną, lub firmę 2) Laptop z Win 10 3) Jaki rozmiar matrycy Cię interesuje podaj z zakresu: 15,4"- 15,6” ; waga nie istotna 4) Dysk HDD + możliwość rozszerzenia o dysk SSD (PCIe NVMe ); Nie używam DVD, nagrywarek 5) Chcę przeznaczyć na samego laptopa 3000zł brutto - tylko nowy 5 b) Używany przez dorosłych domowników, przeglądanie internetu, film, duża ilość otwartych zakładek + office, 5 c) Możliwie jak najszybciej, 6) Laptop będzie też podróżować, więc chcę, aby był dość wytrzymały na wstrząsy, długa praca na baterii 7) Matryca matowa, do wyświetlania prezentacji (zależy mi na kolorach wyświetlanych zdjęć) czasem zrzucenie obrazu na telewizor po kablu HDMI, 8) Głównie dom, samochód, w terenie, czasem wyjazd za granicę 9) Gry - 10) Programy - office, 11) Klawiatura podświetlana na biało, matowa matryca, 12) Wcześniej praca na laptopach Samsung, oraz Toshiba 13) DELL, 14) Zależy mi na bezawaryjności, oraz jak najszybszym serwisie w przypadku awarii ( jak np. w przypadku gwarancji DELL NBD), grafika dedykowana, Pozdrawiam Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 Cytuj zależy mi na kolorach wyświetlanych zdjęć Ile jesteś w stanie dołożyć do laptopów z lepszymi matrycami? Cytuj
DD32 Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 Cześć, Zależy jaką kwotę masz na myśli, głównym założeniem jest większy budżet na dobry, bezawaryjny sprzęt ( bez męczenia laptopa grami etc). Pozdrawiam Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 20 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2018 (edytowane) Cytuj Zależy jaką kwotę masz na myśli Dobre ultabooki na 2018 r. zaczynają się od 4000zł Lenovo Thinkpad L570 i5-7200U/8GB/256/Win10Pro | 16GB RAM W tej cenie masz raptem tylko laptopy z procesorami poprzedniej generacji (2017 rocznik). Cytuj duża ilość otwartych zakładek Czyli ile, jak dużo + otwarte programy? Wystarczy ci 8GB RAM czy jednak chcesz mieć możliwość rozbudować do 16GB? ASUS VivoBook S15 S510UN i5-8250U/4GB/1TB/Win10 MX150 + rozbudowa ram o 8GB RAM w jednej kości a w przyszłości do 16GB. Edytowane 20 Marca 2018 przez Tamagotchi Cytuj
DD32 Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2018 Dzięki za sugestię. Obejrzałem kilka prezentacji video tego laptopa, wydaje się mega plastikowy, czy na pewno jest wytrzymały? Chociaż dziś wszystko z plastiku.. Podzespoły ok! Mogę prosić o informację, jak wygląda gwarancja w laptopach Asusa? Miałem raz wcześniej z samsungiem problem, strzeliła matryca, w ciągu 2 dni był kurier, naprawa trwała z odbiorem trochę dłużej jak tydzień. Bardzo dobrą opinią cieszy się jak nie najlepszą w Polsce? serwis firmy DELL, chociaż nie miałem okazji korzystać. Laptop może być na firmę, lub os. prywatną. Zrobiłem też obliczenia, na dysku miałbym zainstalowany OS, plików prywatnych ok. kilka GB, więc chciałbym zrezygnować z dysku HDD na rzecz SSD, oraz minimum 8GB RAM. Przedział cenowy zostawiamy jak jest, +/- 200zł, całą resztę bez zmian, jeśli mogę proszę o propozycję DELL - Asus. Pozdrawiam Cytuj
FxJ Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2018 Cytuj czy na pewno jest wytrzymały? Jak na biznesowy w swojej klasie to tak ale coraz słabszy plastik stosuje podwykonawca klawiatur. Cytuj jak wygląda gwarancja w laptopach Asusa Zależy od usterki, często bezproblemowo ale jak Cytuj Chociaż dziś wszystko z plastiku.. Aluminiowe (i to mówię o ultrabookach) masz w tej samej cenie co najtańsze MacBooki Air czyli 3800zł, w tej cenie co najwyżej częściowo aluminiowa obudowa. Cytuj Laptop może być na firmę mogę proszę o propozycję DELL - Asus Czekałbym na premierę 15,6" biznesowych Vostro z i5-8250U, na tą chwilę są dopiero Vostro 5471 (14,1") i Vostro 5370 (13,3") się pojawiły (te mają gwarancję 3 letnia też na firmę). A Asus jw. Cytuj więc chciałbym zrezygnować z dysku HDD na rzecz SSD Nie zapomnij napisać do producentów by zaczęli montować lepsze dyski SSD. i5-8250U + 8GB RAM w jednej kości i drugi wolny slot to podstawa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi