szczwany Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) Witam! Ankietka (genialna rzecz) 1. 22/Mężczyzna/ Może być na firmę (pomogę mamie) albo na os.fizyczną 2. Bez win10. Mam system od uczelni, w dodatku korzystam również z ubuntu 3. 13-15, w domu będzie podłączony pod monitor z DP/Hdmi 4. Sprawa taka. Fajnie jakby miał coś na m.2, 128GB styknie. Dodam do tego 240GB 850Evo. 5. a) 3500zł, nie chce wydać więcej b) 3lata c) najlepiej już 6. Praca na akumulatorze + proste gry + wykonanie 7. Matowa dobra matryca IPS, przynajmniej FHD 8. Praca w pokoju, uczelnia, praca 9. Kupiłem xBoxa. Zależy mi by uruchomić bez zgrzytów gry typu: Juiced, Underground 2, Stronghold (fan starych tytułów) 10. VisualStudio, PythonIDLE, Recuva, Oracle BaseDate 11. Wygoda pisania na klawiaturze! wytrzymałość, bateria. To nie jest totalnie wymóg, znajdzie się coś z modemem 3G/4G? Zaznaczam to jako opcja, nic się nie stanie jeśli nie będzie. 12. Raczej nie HP, Mam teraz Surface 4 Pro i5 4/128GB oraz asusa x53sv (i7 2gen HQ, GT540m, 8GB). Kupiłem polecany na forum N580VD-E4622, jest większy od mojego starego ASUSA, matryca była najwyżej ok, oddałem. Do gier będę teraz używał xboxa PS: KUpiłem polecany na forum laptop, okazał się zbyt duży. W Pracy używam Mac'a A1369, wymiary są całkiem ok :) Myślę że można by wsadzić do niego większą matrycę. Co do gier, raczej nie zamierzam uruchamiać czegoś więcej niż powyższe gry. Czas gier? 30min dziennie w pracy, czasami grafika na uczelni (noo, godzina). Miałem kiedyś w pracy jakiegoś XPS'a który miał fajne cienkie rami, lecz miał absurdalnie kiepskie podzespoły. Fajną opcją były zakup na firmę, lecz robią się problemy z gwarancją. Edytowane 19 Marca 2018 przez szczwany Cytuj
FxJ Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 Cytuj 3. 13-15 Tu jest wyraźny rozdział 13,3”-14,x" lub 15,4"- 15,6” Cytuj Wygoda pisania na klawiaturze! wytrzymałość, bateria. Czyli serie biznesowe Cytuj znajdzie się coś z modemem 3G/4G? W tej cenie nie, ale biznesowe niektóre pozwalają na instalację modemu. Cytuj matryca była najwyżej ok Najtańsze lepsze aktualne to tylko w ZenBookach za ok 4000zł dopiero. Cytuj Myślę że można by wsadzić do niego większą matrycę Do MacBooka Air? https://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Lenovo-ThinkPad-L480.289478.0.html Poczekaj aż do sklepów trafią ThinkPady L480. Cytuj
szczwany Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 A nie ma jakichś innych ? Jakoś nie przekonuje mnie thinkpad. Dell vostro? Acer aspire? Co do klawiatury - wygoda to pojęcie względne - przyzwyczajony jestem do mapy klawiszy od asusa. Aczkolwiek na acer również mi się dobrze pracuje. Nie przywiązuje uwagi do głośności klawiszy - bardziej do jakości matrycy Cytuj
FxJ Opublikowano 19 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2018 Cytuj Dell vostro? Acer aspire? Nie maja opcji montażu modelu, nowych biznesowych Acerów też jeszcze nie ma. Cytuj bardziej do jakości matrycy W tanich ładują aktualnie sam syf konkretny... ZenBook UX410UF - jak wyjdzie z i5 i bez grafiki dedykowanej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi