Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przez prawie tydzień szukałem dla siebie laptopa w końcu wyselekcjonowałem z grona wielu laptop http://sklep.hyperbook.pl/laptop_customization.php?products_id=26102.

Jest to Hyperbook N85 chciałbym go zakupic z dyskiem GDD 1000GB oraz Samsung SSD 250GB 960 EVO NVMe M.2 2280 (odczyt/zapis; 3200/1500MB/s) za około 3800 zł.

I teraz pytanie czy warto?Posiada ktos coś z firmy Hyperbooka?Warto zakupic laptop u nich na stronie czy przykładowo z X-kom ???

A moze jest lepsza alternatywa za mniejsze pieniądze? Bardzo prosił bym o pomoc.

Opublikowano

Właśnie przeczytałem cały internet i podobno chłodzenie jest tak skonstruowane że wylot skierowany jest bardziej w lewa stronę wylotu powietrza tak , ze nie czuć bardzo tego

Opublikowano

Mocno plastikowy, matryca też słabiutka 55% pokrycia sRGB, jako że plastikowy to trochę się ugina, a przez nadmiernie długie ciepłowody cała obudowa utrzymuje dość wysoką temperaturę.

ASUS FX503VD-E4082 i5-7300HQ/8GB/1TB GTX1050 (FX503VD-E4082) w tej cenie lepszą alternatywą był by np. ten nowy Asus, przynajmniej jeśli chodzi o matrycę. A jak możesz wyłożyć więcej i ubiegać się o voucher to jak najbardziej warto brać Omena, chociaż dopiero wersja z 1060 MaxQ maja matrycę 120Hz IPS.

Opublikowano (edytowane)

Panowie dzieki za pomoc chyba zdecyduje się na tego HP ale tak na prawde nie stać mnie na tego z I7 .

Znalazłem Omena  z taka konfiguracja jaka mi wystarczy HP OMEN i5-7300HQ/8GB/1TB/Win10 GTX1050

Szkoda , ze z systemem gdyby było bez moze było by jeszcze taniej ale wyrobie sie w budzecie a do tego dołoze sobie Samsung SSD 250GB 960 EVO NVMe M.2 2280 i styknie na kilka lat.

Hp spodobał mi się dlatego , ze tam przynajmniej nie ma w 100% plastiku.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Dzwoniłem  wczoraj do HP w sprawie Vouchera , mam pytanie z doświadczenia ile czeka sie na voucher na emailu po telefonie ?Kurde albo miałem pecha czy cos ale dodzwoniłem się a akurat połączenie mocno przerywało ja gościa dokładnie czasami nie rozumiałem jak i on mnie .Dzwoniłem wczoraj około 13 dziś po 24h dalej nie mam vouchera na emailu.Dzownic jeszcze raz czy czekać bo czytałem gdzieś , ze niektórym po 15 min przychodziła instrukcja na emaila.