Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) Mężczyzna 21 lat, student
2) Bez Windowsa 
3)  Matryca 15,4"- 15,6” 
4) HDD +SSD ( choć nie konieczne mogę dokupić w późniejszym czasie)
5 a) do 5000 zł ( ewentualnie minimalnie więcej choć wolałbym nie)

5 b) Planuję używać przez kilka najbliższych lat i byłby to jedyny komp 

5 c) W ciągu tygodnia / do końca miesiąca 
6) wydajność > jakoś wykonania >bateria 
7) 1920   matowa
8) Biurko,łóżko
9) Gry - typu owerwatch czy heroes of the storm choć  w wiedźmina 3 czy  assasina tez by się zagrało. 

10) Programy - można przypisać wagi procentowe poszczególnym zadaniom albo ułożyć je w kolejności malejącej

■ AutoCad (2D/3D), inventor 

11) wejście na mikro,słuchawki ( minijack) taki stadard bez cudów 
12) Bez kadlubkow i mam wątpliwości co do marki Lenovo choć przeglądając są całkiem spoko tylko podobno najgorsze jeśli chodzi o serwis/gwarancje choć nie wiem czy to prawda. 

13) Lenovo Legion Y520-15 i7-7700HQ/16GB/256+1000 GTX1060 (80YY0039PB)

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Lenovo Legion Y720-15 i7-7700HQ/8GB/1000 GTX1060 (80VR00DEPB) - tylko Y720 z 1060-tką ma sens, no i nie jest cały z plastiku jak Y520.

http://laptopmedia.com/highlights/lenovo-legion-y520-gtx-1050-ti-vs-lenovo-legion-y720-is-it-worth-the-extra-money/

Naprawdę jest tego warty w porównaniu do Y520. Tylko kupując dysk SSD pamiętaj że pasują do niego tylko dyski PCIe NVMe (M.2).

Plextor 256GB M.2 PCIe PX-256M8PeGN za 400zł na kościach MLC byłby już wystarczająco sensowny, ewentualnie Kingston KC1000.

• reaction_title_1 1
Opublikowano (edytowane)

Ten lenevo wypada całkiem nieźle teraz trzeba przemyśleć .

ale wpadła mi oferta w oko taka jeszcze co prawda droższa  ale wygląda dość zachęcająco jest tam dysk już SSD . Wypada chyba dość podobnie do tego z lenovo .Może warto by było jednak w niego zainwestować? i  Jakoś znaleźć te parę stówek i dołożyć :D 

MSI GP62MVR i7-7700HQ 16 1TB 256SSD GTX1060 6GB

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Gwarancja 12 miesięcy Door 2 Door !

2 lata rękojmi dla konsumentów (dotyczy produktów fabrycznie nowych, nieodnowionych i nie refabrykowanych) 

1 rok rękojmi dla konsumentów (dotyczy produktów używanych, odnowionych i refabryckowanych)

Więc - nie są nowe.

Wypada chyba dość podobnie do tego z lenovo.

Nie pod względem wydajności układu chłodzenia.

Jak dokładać to tylko do serii GT.

Edytowane przez FxJ
  • reaction_title_1 1