Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) Kobieta, student.
2) Mogę skorzystać z DreamSpark, aczkolwiek wgranym oprogramowaniem bym nie pogardziła. 
3) Matryca 15,4"- 15,6”. Waga możliwie jak najmniejsza - zabieranie ciężkiego laptopa na uczelnie jest uciążliwe, ale liczę sie z tym, że super lekki nie będzie. 
4) SSD (najlepiej 256GB), nie zależy mi na napędzie DVD.  
5 a) Kwota maksymalna: 4500 zł, ale tańszy mile widziany.  Tylko nowe. 

5 b) Będzie to jedyny laptop którego będę używać. 

5 c) Chciałabym zakupić go w przeciągu najbliższego miesiąca, lecz nie jest to szczególnie ważne. 
6) Najbardziej liczy się dla mnie wydajność procesora.
Preferowane parametry:
*min. 12 GB RAM 
*procesor i5/ i7 
*4 rdzenie
7) Nie będę używać zewnętrznego monitora. Chciałabym ekran matowy, lecz folia matująca też mi wystarczy. 
8) Dom biurko - łóżko, uczelnia. 
9) Laptop nie będzie używany do gier.

10) Programy : Visual Studio, Matlab, programy CADowskie itd. 

11) Matowa matryca, obudowa aluminiowa, podświetlana klawiatura (wszystkie mile widziane, nie wymagane). 
12) Aktualnie używam LG R500, z którego byłam bardzo zadowolona. Niestety jest już staruszkiem i grubaskiem (prawie 3kg),co trochę go dyskfalifikuje. 
13) 
ASUS VivoBook Pro 15 N580VD i5-7300/16GB/256+1TB/Win10 (N580VD-E4622T) - preferowany, jednak ten 1TB HDD jest zbędny. 
Lenovo Ideapad 320-15 i7-8550U/20GB/256/Win10X MX150 (81BG00MSPB)

HP Pavilion Power i5-7300H/16GB/240SSD/Win10 GTX1050 (1WA78EA)

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

preferowany, jednak ten 1TB HDD jest zbędny. 

Ale jednak wszystkie konfiguracje są oferowane fabryczni z HDD.

ASUS VivoBook Pro 15 N580VD i7-7700HQ/16GB/1TB (N580VD-E4624) + Samsung 860 EVO 250GB (5 lat gwarancji)

Jeśli masz system to możesz pokusić się o konfiguracje z i7 nawet, system można wgrać z pendriva i nie jest to żaden problem.

MSI GS63 i7-7700HQ/16GB/256/Win10 GTX1050 IPS (Stealth GS63 7RD-086PL) - teraz na wyprzedaży wiec taniej mimo że z fabrycznym systemem ale ma też lepszą matryce od tych z Asusa, oczywiście odcień klawiatury mozesz ustawić na jednolity żeby nie mieć choinki.

Niestety aktualnie brak dobrych matryc IPS praktycznie poza ultrabookami :sad: