Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, niedługo mam zamiar wymienić lapka na lepszy model ale mam kilka pytań. Czy warto poczekać do czasu spadku ceny modeli z 2017 roku(o ile coś takiego będzie miało miejsce) mając do dyspozycji jakieś 3100 maksymalnie na laptopa bez systemu. Lapek będzie mi służył do grania w gierki typu pupg, fortnite(liczę na jakieś 60 fpsów stałych na średnich bo inaczej granie w te gry to katorga)i oglądania filmów. Wiadomo coś na temat ryzena w lapkach? czy jest może sens czekania aż zaczną go stosować?

Edytowane przez Gastly
Opublikowano

Czy warto poczekać do czasu spadku ceny modeli z 2017 roku

Na razie to tylko podwyżki się szykują.

Lapek będzie mi służył do grania w gierki typu pupg, fortnite

Z słabszą niż GTX 1050 typowo do grania nie polecam.

Ten temat możesz śledzić: 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

teraz pojawiła się chyba dobra oferta:  2500 z  cashbackiem :

goo.gl/u7Cmgp

według tego wykresu ta karta jest minimalnie gorsza od 1050 i czy tak faktycznie jest? i jeszcze jak ktoś mi może podać minusy tego laptopa to będę wdzięczny bo się mocno nad nim zastanawiam

test_grafiki_latopy.PNG.c057511276ae3aa10967850c7f4ffa57.PNG

Opublikowano

teraz pojawiła się chyba dobra oferta:  2500 z  cashbackiem

Cały czas jest i jest przedłużana - link

i jeszcze jak ktoś mi może podać minusy tego laptopa to będę wdzięczny

Dokładaj do GTX 1050, Radeony nie są tak wydajne energetycznie, więcej pobierają energii i więcej jej musi układ chłodzenia wypromieniować.

Załatw sobie voucher na Omena - patrz linki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Czy zmieniło się coś od tamtej pory? może znajdzie sie jakiś lapek z gtx1050 za 2900max (nie chcę dać więcej bo trzeba jeszcze ssd kupic no chyba że wbudowany będzie)?

ta klawiatura w omenach wygląda tragicznie 

Edytowane przez Gastly
Opublikowano

te omeny poszły teraz strasznie w górę więc nawet i z voucherem są ponad moim limitem

a tak porównując laptop właśnie w takiej konfiguracji czyli i57300 i gtx105 jak bardzo zauważalny będzie przeskok od np 

i5-7200U z mx150

Opublikowano (edytowane)

bardzo zauważalny będzie przeskok od np  i5-7200U z mx150

2,5x jakoś tak, do PUBG to nie radzę brać słabszej od 1050-tki - masz test na Wiedźminie powyżej a to świetnie zoptymalizowana gra.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

no na tym teście pokazuje 45 fpsów a w prezentacji tego asusa już max 37 więc nie wiem jak to jest właśnie

czyli wychodzi że nadal zostaje mi czekać i liczyć na jakąś promke czegokolwiek z 1050 a mogłem brać tego omena za 2900 za promce iem w xkomie

Edytowane przez Gastly
  • FxJ zmienił(a) tytuł na [3000] Lapek 3k domowy
Opublikowano (edytowane)

dobra wracam! jednak stwierdziłem że wyrzuce te 3k na laptopa nie ma kupować bubla cena max 2999 ile moge dać

https://www.x-kom.pl/p/393011-notebook-laptop-156-asus-vivobook-pro-15-n580vd-i5-7300hq-8gb-1tb-gtx1050.html?partnerid=100327593&sm12=NjA=&ts=1526417801&token=ae7ecf8b529a7ea78bb5a9d9274fc425      znajdę coś lepszego od tego w tej kwocie?

Miejsce na dodatkowy wewnętrzny dysk M.2Możliwość montażu dodatkowego dysku M.2 (brak elementów montażowych)   co to oznacza trzeba coś dokupić żeby wsadzić dysk m2?

i

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

nie wiem czemu nie mogę edytować poprzedniego posta więc tutaj napiszę

zastanawiam się jeszcze nad https://www.x-kom.pl/p/383401-notebook-laptop-156-msi-pl62-i5-7300hq-8gb-1tb-mx150.html?partnerid=100327593&sm12=NjA=&ts=1526417801&token=ae7ecf8b529a7ea78bb5a9d9274fc425  czy nie nie spełni moich oczekiwań w pełni

na średnich detalach wiedzmin powinien chyba dawać radę

Edytowane przez FxJ
Opublikowano
Cytat

znajdę coś lepszego od tego w tej kwocie?

To już zależy od tego kiedy będziesz kupować

Cytat

co to oznacza trzeba coś dokupić żeby wsadzić dysk m2?

W tym wypadku chodzi o śrubkę.

Cytat

nie wiem czemu nie mogę edytować poprzedniego posta

Tylko przez 5 minut.

Cytat

na średnich detalach wiedzmin powinien chyba dawać radę

Patrzyłeś w ogóle na ten wykres średniej ilości FPS w W3?