Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wszystkich .

Potrzebuje pomocy w wyborze laptopa 2w1 .

Budżet to max 6000 +/-200 

Zastosowanie : głównie będzie to praca przy umowach i projektach budowlanych . Nie będzie to tworzenie owych projektów , lecz przeglądanie . Chciałbym aby to zadanie było płynnie wykonane . Chciałbym aby miał 4 rdzenie i przynajmniej 8gb ramu

Wykonałem już jakieś poszukiwania wiec podzielę się nimi :

- http://allegro.pl/lenovo-yoga-720-i7-16gb-512ssd-gtx1050-dotyk-win10-i7067940316.html

- http://allegro.pl/dell-inspiron-7773-i7-8550u-16gb-512ssd-fhd-mx150-i7173038856.html

http://allegro.pl/spectre-x360-i7-8550u-16gb-512ssd-mx150-4k-uhd-w10-i7201042674.html

To są takie moje wybory , ale mam jeszcze do nich pytania . Czy dotyk który posiadają będzie na tyle dobry by można było z niego skorzystać np do podpisania umowy . Doszły mnie jeszcze wieści że Hp zaprezentowało na ostatnich targach nowa spectre z procesorem i7-8705g , do sprzedaży ma wejść 18 marca a cenowo ma się zmieścić w budżecie , co o tym myślicie ?

Oczywiscie jestem otwarty na sugestie .

Z góry dziękuje

Opublikowano

1) dorosły 30+ ; na firme

2) z win10

3)bez preferencji

4)SSD 

5a) 6000 +-300 zł 

5b)okres 3-4 lat

5c)zakup do 1 miesiąca 

6)jakość wykonania i wydajność wazne

7)matryca bez preferencji

8) dom i czasami w terenie

9)gry rzadko ale jak już to duże wymagania

10)AutoCAD , przy omawianiu projektu 

Office , przeglądarki 

11) brak

12) brak

13)jak wyżej 

14)brak

Opublikowano

nowa spectre z procesorem i7-8705g

Core i7-8705G czyli Kaby Lake-G z AMD Vega ale one i tak będą słabsze od GTX 1050. No i pojawią się kwiecień-maj laptopy z procesorami 6 rdzeniowymi już.

Czy dotyk który posiadają będzie na tyle dobry by można było z niego skorzystać np do podpisania umowy .

Zakładam że mylisz pojęcie podpis elektroniczny i naniesienie nawet aktywnym rysikiem pojemnościowym autografu by nie przeszło formalnie.

do sprzedaży ma wejść 18 marca a cenowo ma się zmieścić w budżecie , co o tym myślicie ?

Nie wiem kiedy ujrzymy dokładnie podwyżki.

9)gry rzadko ale jak już to duże wymagania

Przez ograniczone dość mocno chłodzenie czyli przez wymóg niskiej wagi i smukłej konstrukcji, nie nadają się tak właściwie do grania dość szybko złapią termiczny throttling znacznie ograniczając tym wydajność grafiki i procesora.

Z reprezentacyjnych radziłbym ci wybrać standardowego bez opcji 360 stopni i z matrycą matową.

ASUS ZenBook Pro UX550VE
Dell XPS 15 9560

Opublikowano (edytowane)

Nie , nie miałem okazji korzystać z takiego sprzętu , jedynie testowałem w Saturnie .

A jest jakieś urządzenie konwertowane godne kupna . 

Przegladnalem kilka testów i wypadają one całkiem nieźle . Głównie polecają della lub hp , czasami lenovo yoga 920 (ale ona jest droga 6300 na i5).

Strasznie korci mnie ta x360 która znalazłem na Allegro. (W pierwszym poście link). Tylko ze ona jest z programu hp renew . Ktoś już korzystał z takiego , zastanawia mnie czy jest to loteria - na co się trafi. 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

A jest jakieś urządzenie konwertowane godne kupna

Lenovo ThinkPad X1 Yoga 2017 z dobrych konwertowanych.

czasami lenovo yoga 920 (ale ona jest droga 6300 na i5)

To są procesory U przepłacanie za i7 U nie ma większego sensu.

zastanawia mnie czy jest to loteria - na co się trafi

Odnowiony, zgadnij dlaczego go zwrócili i z jakiej przyczyny a będziesz wiedział co było naprawiane.