Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam! Jestem o krok od wyboru laptopa do grania, znalazłem kilka modeli jednakże nie wiem który ostatecznie wybrać, liczę na pomoc kogo bardziej w temacie :)

1) Laptop dla mnie, nie potrzebuję rozkładać na raty.
2) Laptop bez systemu, chyba że będzie to konieczne.
3) Matryca 15,4"- 15,6 cala. Albo 17 cali. Rozpatrzę każdą propozycje. Waga nieistotna. 
4) HDD raczej jest wszędzie, mile widziany SSD, w tej kwocie chyba już coś się znajdzie i nagrywarka wewnętrzna się przyda aczkolwiek nie jest konieczna.
5) Potrzebuje samego laptopa, myszkę mam. Kwota którą mogę przeznaczyć to 4000 zł. Jeśli laptop będzie wart mogę dołożyć parę stówek.
5b) Zamierzam go używać jak najdłużej, będzie to mój jedyny ale tylko mój laptop.
5c) Maksymalnie w ciągu miesiąca. Nie więcej.
6) Oczekuje najwyższej wydajności ale chciałbym podświetlaną klawiaturę.
7) Matryca raczej matowa IPS, aczkolwiek nie jest to konieczne bardzo.
8) Dom oraz wyjazdy zagraniczne do pracy ale nadal wszystko w domu. Nie wiem czy gwarancja międzynarodowa jest konieczna.
9) Chciałbym zagrać chociaż na najwyższych detalach w Wiedźmina 3, Battlefielda 1 itd.
10) Programy żadne. Tylko do gier i internetu.
11) Najwyższa wydajność ale nie kosztem obudowy z taniego plastiku i tym podobnych rzeczy.
12) Nie chcę Lenovo.

13) Oto moje propozycje, nie umiem się zdecydować, i do końca nie wiem jak to jest z tymi laptopami 17 calowymi z tym przedziale cenowym, nie wiem czy jest sens się w to pchać.

HYPERBOOK MK55 (MK55-15-8077) z promocji + dokupienie dysku HDD 1 TB

MSI GP62M 7REX (Leopard Pro)

MSI GP72M 7REX (Leopard Pro) 17 cali 

MSI GV72 7RE 17 cali

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Co do tego Pulsara to brak mu właściwie DisplayPort tak konkretnie pod monitory 144Hz ale to dla gier jak CS:GO / Overwatch.

chociaż na najwyższych detalach w Wiedźmina 3

To sugeruję dozbierać do modeli z GTX 1060 lub ich bezpośrednim następcą. Czyli zasadniczo Legion Y720-15IKB + Cashback.

Co do tej promocji w morele to naprawdę jest dobra i autentyczna promocja, jak na jeden z pierwszych laptopów z taką klawiaturą i chłodzeniem które daje sobie radę.

nie wiem czy jest sens się w to pchać

No i cz będziesz go dźwigać czy podłączysz pod monitor lub TV i wtedy 15,6" będzie całkowicie wystarczające.

Opublikowano

Nie zamierzam na pewno podpinać laptopa pod monitor na stałe. No to chyba łyknę tego Hyperbooka i tyle. Tak tylko zasugerowałem się detalami najwyższymi w wiedźminie ( nie zapominajmy o ultra, hairworks i innych takich tam...) ogólnie chodziło mi o najwyższą wydajność w tej cenie ;) Ktoś jeszcze się wypowie?

Opublikowano

[~4000] Porządny laptop do grania

Tak, wybierz jedno - tutaj musisz konkretnie iść na kompromis w tej cenie jeśli chodzi o konstrukcje.

nie potrzebuję rozkładać na raty.

To jeszcze to przemyśl, puki jeszcze ceny nie skoczyły w górę.

Opublikowano
22 minuty temu, Tamagotchi napisał:

Tak, wybierz jedno - tutaj musisz konkretnie iść na kompromis w tej cenie jeśli chodzi o konstrukcje.

To znaczy? Nie rozumiem za bardzo, albo porządny laptop albo laptop do grania ale nie porządny? Nie czaje :/

23 minuty temu, Tamagotchi napisał:

To jeszcze to przemyśl, puki jeszcze ceny nie skoczyły w górę.

Mam około 4500 złotych i chce zakupić laptopa na którym uda mi się pograć w nowsze tytuły na rozsądnych detalach. Tak wiem, że w tej cenie ciężko o laptopa do grania, albo laptopy do granie w ogóle nie istnieją, niestety sytuacja mnie zmusza do zrezygnowania z zakupu PC'ta, i muszę kupić laptopa.

Opublikowano

albo porządny laptop albo laptop do grania ale nie porządny?

Co najwyżej ponadprzeciętny, z dobrych do grana są DTR-y czyli takie jak MSI GT62VR.

Dell Inspiron 7577 i5-7300HQ/8G/256/Win10 GTX1060 to jednak są średniaki cały czas, pod względem jakości konstrukcji czy rozmiarów układu chłodzenia.

Legion Y520-15 i MK55 Pulsar to takie bardziej budżetowe konstrukcje gdzie trzeba się godzić z konkretnymi oszczędnościami jeśli chodzi o wykonanie. Po to by w tej samej cenie umieścic wydajne podzespoły.

Opublikowano

Rozumiem. Niestety nie mam wolnych 6 tysięcy, poza tym nie dam tyle za laptopa :) Więc kwota około 4000 złotych zostaje. Biorę najpewniej tego Hyperbooka MK55 Pulsar, i chyba tyle :) Chyba, że ktoś jeszcze mi coś poradzi.