Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zastanawiam się jaki dysk dokupić do tego laptopa Acer Aspire VX5-591G (NH.GM4EP.004)

Zastanawiam się nad 2:

Patriot Scorch 256GB M.2 (PS256GPM280SSDR)

Samsung 850 EVO 250GB M.2 (MZ-N5E250BW)

Najchętniej kupiłbym ten
Samsung 960 EVO 250GB (MZ-V6E250BW)

Ale chyba nie mam takiego złącza. Z tamtych dwóch bardziej podoba mi się Patriot ze względu na większą prędkość zapisu i odczytu. Ktoś miał może ten dysk i moze coś o nim powiedzieć?

Edytowane przez FxJ
  • FxJ zmienił(a) tytuł na Który dysk SSD M.2 do Acer Aspire VX 15 (VX5-591G)
Opublikowano

Gdy byłem w sklepie gdzie kupowałem laptopa i pytałem o ten dysk, sprzedawca powiedział mi że nie mogę i że do niego tylko dyski M.2. Czyli jednak mogę podłączyć dysk NVMe?

Opublikowano

Kupiłem dysk. Włożyłem. Zrobiłem kopię partycji z systemem na dysku ssd i teraz mam pytanie.W jaki sposób ustawić w biosie żeby startował windowsa właśnie z dysku ssd?

• 1 rok później...
Opublikowano
Dnia 7.02.2018 o 23:18, Arcode napisał:

Zrobiłem wszystko według tego poradnika

http://www.komputerswiat.pl/poradniki/sprzet/dyski-twarde/2015/06/zmiana-hdd-na-ssd.aspx

A następnie zbootowałem dysk w biosie ale to nic nie dało i system nadal byl na hdd

Witam,

Panie Kolego na czym stanęło, jaki dysk kupiłeś i w końcu czy udało ci się uruchomić ?

Przymierzam się do takiej samej wymiany i ciekaw jestem wyników.

Dzięki za informację.

Pozdrawiam