Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich. 

Chcę kupić laptopa ale nie mogę się zdecydować na którą firmę postawić, a chciałbym żeby laptop mi posłużył jak najdłużej. 

1. Damian lat 28

2. Raczej z Windows 10 (chyba taniej wyjdzie) 

3. Matryca 15

4. Docelowo system chce mieć na ssd a na śmieci hdd, napęd chyba jest już nie konieczny więc mogę się bez niego obejść 

5. To będzie mój jedyny komputer, stacjonarny idzie na złom i tak postanowiono 

6. 

7. 

8. Używany będzie w domu i trasie (tir) 

Chcę kupić laptopa z taką specyfikacją:

• Intel core i5 7300hq
  • 8gb ram z możliwością dorzucenia drugiej kości (2 sloty) 
  • Geforce gtx 1050 4gb
  • Dysk do systemu ssd i hdd na resztę śmieci (ogólnie mogę dokupić później ssd i wrzucić w lapka zalezy co się bardziej opłaca) 
  • Matryca raczej 15 i chyba najlepiej IPS chociaż nie wiem czy TN może czy nie może być. 

Ogólnie wybierałbym między tymi:

MSI GV62 7RD

ACER NITRO 5

Asus STRIX GL553VD

chciałem tego bo tani ale piszą na necie że ekran to padaka  chociaż MSI też ma ekran TN a już tak źle o nim nie mówią

DELL INSPIRON 5577

ale nie jestem w stanie jednoznacznie określić z którego można być najbardziej zadowolonym więc resztę zostawiam w waszych rękach 

Piszcie kto by co wybrał i zobaczymy jaki będzie zwycięzca!

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Ogólnie wybierałbym między tymi

Wiesz że te nie są nowe, nie są z Polskiej dystrybucji tylko importowane i mają gwarancje sklepu a nie producenta?

chciałem tego bo tani ale piszą na necie że ekran to padaka  chociaż MSI też ma ekran TN a już tak źle o nim nie mówią

Czytaj recenzje i sekcje matryca, łatwo w tych Dellach się wymienia matryce. Tak są słabe pod względem parametrów tak jak i w Lenovo.

https://www.nieidealny.pl/forum/forum/32-promocje-kody-rabatowe-voucher-cash-back/

W tej cenie żeby kupić nowy musiałbyś skorzystać z którejś promocji producentów.

Opublikowano

Jak to nie są nowe co to znaczy? :huh:

Gwarancja sklepu a nie producenta? Albo jestem daleko w tyle na rynku albo nic już nie rozumiem, proszę o wyjaśnienie :/ chcialem ogólnie kupić na allegro bo są raty 0% i przy okazji wrzucił bym jakieś dodatki do koszyka :/