daneklysy Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Witam wszystkich. Chcę kupić laptopa ale nie mogę się zdecydować na którą firmę postawić, a chciałbym żeby laptop mi posłużył jak najdłużej. 1. Damian lat 28 2. Raczej z Windows 10 (chyba taniej wyjdzie) 3. Matryca 15 4. Docelowo system chce mieć na ssd a na śmieci hdd, napęd chyba jest już nie konieczny więc mogę się bez niego obejść 5. To będzie mój jedyny komputer, stacjonarny idzie na złom i tak postanowiono 6. 7. 8. Używany będzie w domu i trasie (tir) Chcę kupić laptopa z taką specyfikacją: Intel core i5 7300hq 8gb ram z możliwością dorzucenia drugiej kości (2 sloty) Geforce gtx 1050 4gb Dysk do systemu ssd i hdd na resztę śmieci (ogólnie mogę dokupić później ssd i wrzucić w lapka zalezy co się bardziej opłaca) Matryca raczej 15 i chyba najlepiej IPS chociaż nie wiem czy TN może czy nie może być. Ogólnie wybierałbym między tymi: MSI GV62 7RD ACER NITRO 5 Asus STRIX GL553VD chciałem tego bo tani ale piszą na necie że ekran to padaka chociaż MSI też ma ekran TN a już tak źle o nim nie mówią DELL INSPIRON 5577 ale nie jestem w stanie jednoznacznie określić z którego można być najbardziej zadowolonym więc resztę zostawiam w waszych rękach Piszcie kto by co wybrał i zobaczymy jaki będzie zwycięzca! Edytowane 2 Lutego 2018 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Cytuj Ogólnie wybierałbym między tymi Wiesz że te nie są nowe, nie są z Polskiej dystrybucji tylko importowane i mają gwarancje sklepu a nie producenta? Cytuj chciałem tego bo tani ale piszą na necie że ekran to padaka chociaż MSI też ma ekran TN a już tak źle o nim nie mówią Czytaj recenzje i sekcje matryca, łatwo w tych Dellach się wymienia matryce. Tak są słabe pod względem parametrów tak jak i w Lenovo. https://www.nieidealny.pl/forum/forum/32-promocje-kody-rabatowe-voucher-cash-back/ W tej cenie żeby kupić nowy musiałbyś skorzystać z którejś promocji producentów. Cytuj
daneklysy Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Jak to nie są nowe co to znaczy? Gwarancja sklepu a nie producenta? Albo jestem daleko w tyle na rynku albo nic już nie rozumiem, proszę o wyjaśnienie :/ chcialem ogólnie kupić na allegro bo są raty 0% i przy okazji wrzucił bym jakieś dodatki do koszyka :/ Cytuj
FxJ Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) No laptopy z programów renew, odnowione, re-certyfikowane. Tylko od "normalnych" sklepów z pełną gwarancją na 2 lata kupuj. https://www.nieidealny.pl/forum/topic/2465-raty-0-na-elektronikę-2018/ https://www.nieidealny.pl/forum/forum/31-opinie-na-temat-sklepów/ Edytowane 2 Lutego 2018 przez FxJ Cytuj
daneklysy Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 No to mnie zalamałeś, czyli do 3500 nie kupię takiego zestawu? Cytuj
daneklysy Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Nie no core i5 7300hq, gtx1050, 8gb Ramu reszta obojętne dokupi się Cytuj
Włóczykij Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2018 Dell Inspiron 15 5577 z dyskiem SSD 256GB sobie kup, będziesz chciał lepszą matrycę to kupisz IPS-a i sobie wymienisz. Poniżej 4000zł bardzo ciężko o dobrą matrycę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi