Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odp:
1)Student, 20 lat
2)Bez systemu, posiadam windowsa z uczelni, a korzystam więcej z linuxa
3)około 13"-14"
4)~500gb SSD
5a)5000-6000 około, bez akcesoriów
5b)lekko 5 lat
5c)za około 6 miesięcy
6)Oczekuję jakości wykonania i wysokich czasów na baterii
7)Rozdzielczość min. fullHD
8)Używany wszędzie + cały czas ze sobą w plecaku
9)Fortnite, Wiedźmin 3, - niskie/średnie wymagania
10)Ultrabook ma służyć nauce i pracy, głównie programowanie we wszelakich językach, ale ma też służyć rozrywce, multimediom, obróbce filmów i audio.
11)Thunderbolt, matowa matryca mile widziane
12)Jestem otwarty na wszelkie marki i modele
13)Xiaomi Mi Notebook air
14)Zależy mi, aby karta graficzna była ciut mocniejsza niż MX150, czy istnieje taka w ogóle w ultrabookach?
Nie wiem, czy za dużo nie wymagam od jednego laptopa, ale może jest coś co sprosta moim wymaganiom :)

Opublikowano

za około 6 miesięcy

No więc śmiało możesz się wstrzymać przez 5 miesięcy. Dopiero będzie premiera laptopów z Kaby Lake-G z AMD Vega czy Ryzen Mobile :wink:

Zależy mi, aby karta graficzna była ciut mocniejsza niż MX150, czy istnieje taka w ogóle w ultrabookach?

Chcesz mocną grafikę zrezygnuj z ultrabooków i skupić się na lekkich laptopach 15,6"

Z lekkich do 2kg:

MSI GS63 7RD Stealth i7-7700HQ/16GB/256/Win10 GTX1050 IPS

ASUS VivoBook Pro 15 N580VD i7-7700HQ/16GB/1TB + dysk SSD M.2 (PCIe NVMe) 256GB np. Samsung 960 EVO 250GB lub Plextor M9Pe(G) 256GB