Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie, planuję dokupić dysk SSD do tego laptopa GV62 7RD-1890XPL , ale jestem w tym temacie kompletnie zielony. Na stronie producenta w opisie jest "storage: 1x M.2 SSD Combo (NVMe PCIe Gen3 x4 / SATA ) czyli domyślam się, że powinienem szukać dysków SSD PCIe NVMe - 2280 (80mm x 22mm). Znalazłem już temat założony przez FxJ i wybrałem najtańszy z listy ?

Plextor M8SeG 128GB

Czy będzie on na pewno pasował do tego lapka? Ew może znalazło by się coś jeszcze trochę tańszego, ale w miarę dobrego? 

Edytowane przez FxJ
  • FxJ zmienił(a) tytuł na Dysk SSD M.2 do MSI GV62 7RD
Opublikowano (edytowane)

Druga opcja odpada ? 128 wystarczy i stówka w kieszeni.

A co myślisz o tej? ta sama cena co adaty, też MLC, ale odczyt i zapis większy, chociaż nie wiem czy tym powinno się sugerować ?

I czemu brak radiatora przy SSD to nie problem?

Edytowane przez FxJ
  • 5 tygodni później...
Opublikowano (edytowane)

Siema, jako że nagle pierwszeństwo kupna miał nowy akumulator, dopiero teraz kupuje SSD :D Przejrzałem jeszcze raz oferty w internecie i chyba zdecyduje się na Adata SX8000NP 128GB, mam jeszcze rabacik 3%, wyjdzie ok 271 zl, więc cena całkiem spoko, bardzo będzie odczuwalna różnica względem tego Plextora 128M8PeGN?

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Najwięcej gram w Rainbow Six Siege, inne tytuły jakie chcę przejść to m.in Gta 4, 5, Wiedźmin 2-3, BFy itd, głównie najpopularniejsze gry ;) Można powiedzieć, że R6 główna + jedna dodatkowa na zabicie nudy, przejdę dodatkową, to kasuję i instaluję następną w kolejce, nie będę miał więcej niż 2 gry równocześnie na dysku ;p a jak coś to zostaje jeszcze hdd.

Opublikowano

Nie ;) 128 gb starczy, tylko zastanawiam się czy dokładać do Plextora, ma lepszy odczyt/zapis, ale wyjdzie drożej ok 40-45 zł z przesyłką, a ta Adata też jest w polecanych dyskach w podpiętym poście.

Opublikowano (edytowane)

Kurczę, 100 zł więcej niż Adata, a to sporo jak na kieszeń studenta ;D a tej wydajności przy zwykłym użytkowaniu i tak pewnie nie wykorzystam.

Edytowane przez rrej
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam ponownie, chce sobie dokupić jeszcze jeden dysk SSD, ale do starego laptopa i nie NVMe a 2,5.

Obecnie mam w nim jakiś HDD pod SATA II, wymienić chcę na Micron M1100 256GB (MTFDDAK256TBN), muszę dokupić jakąś przejściówkę czy wystarczy przepiąć stary na nowy dysk?

Edytowane przez FxJ