Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Mężczyzna 23 lata, student

2.System nie musi być w razie czego posiadam

3. 13,3 - 14,1 cala , waga 1,8 kg maxxx

4.Ssd 256, napęd nie

5a.kwota to 2500 max

5b mam komputer stacjonarny i konsole do grania , wiec zależy mi przede wszystkim na baterii i szybkości działania , czyli biorę laptopa bez obawy czy mam zasilacz i czy starczy na te 8-10h wykładów , głownie chce przepisywać slajdy czyli praca w wordzie i internet.

5c w przeciągu miesiąca chciałbym kupić

6. Priorytety: 1. Bateria 2. Wydajność 3. Wygląd (podobają mi się bardzo laptopy HP)

7.  Rozdzielczość bez znaczenia, matryca dotykowa

8. Dom , szkoła, biuro,łóżko

9. Jeżeli chodzi o gry to nie muszą być ale jedynie jakby league of legends poszło na low będzie dodatkowy atut (nie jest to wymóg konieczny a raczej dodatek)

10. Programy - pakiet office, internet trochę kart otwartych

11. Najbardziej mi się podobają HP jestem fanbojem tej marki ale słyszę ze slaba bateria jest w x360 14 ba i pavilionach wiec szkoda, 

Rozważam zakup tez acer spin 5 który za 2400 oferuje naprawdę przyzwoite osiągi z tego co producent podaje to 12 h ciekawe jaki jest wynik nie ma nigdzie recenzji co dodatkowo utrudnia podjecie wyboru, polecano mi tez lenovo ideapad 320 14 podobno tez 10 h potrafi wytrzymać

Proszę o polecenie laptopów z możliwością korzystania jak z tabletu lub laptopów po prostu z dotykowym ekranem (typu ideapad 320 14)

Co sądzicie o tym acerze: (juz 42 osoby kupiły ) 

http://allegro.pl/zestaw-acer-spin-5-sp513-i5-7200-8gb-256ssd-fhd-10-i7070978320.html

http://allegro.pl/laptop-hp-pavilion-14-i3-fhd-8gb-ssd-256gb-windows-i7118178649.html

jak ma sie ten i3 z hp do tego i5 z acera ? Jak bateria w obydwu ?

Polećcie jakiegoś asusa albo della ten typ laptopów mnie interesuje. (podobnego typu do tych wyżej )

Co sądzicie o tym HP ? rzeczywiście 3 godziny może trzymać jeżeli tak to odpada nie chce się rozczarować baterią.

Opublikowano

Co sądzicie o tym acerze: (juz 42 osoby kupiły ) 

Osoby kupujące na allegro inteligencją nie grzeszą, widać lubią kupować po serwisowe ściągnięte do Polski z roczna gwarancją sprzedawcy.

Komputer z oficjalnego programu wyprzedażowego producenta - HP PSG Remarketing Program

Podświetlana QWERTY OBCOJĘZYCZNA [WŁOSKA]

To samo.

czyli biorę laptopa bez obawy czy mam zasilacz i czy starczy na te 8-10h wykładów

Bateria tak minimum 6000mAh a te dwa nie mają nawet 3500mAh

http://laptopmedia.com/review/acer-swift-5-review-sleek-and-portable-14-inch-device-without-the-trade-offs/

http://laptopmedia.com/review/lenovo-yoga-720-13-inch-review-a-worthy-yoga-member-with-some-performance-struggles/

Takie co najmniej musiał byś kupić

Dell Latitude 5480 i5-7300U/8GB/256/10Pro FHD LTE - 8500mAh, a najlepiej takiego jak a ponad 10 godzin działać bez oszczędzania energii, przyciemniania ekranu, wyłączania WiFi.

Opublikowano (edytowane)

Tylko ze te laptopy nie mieszczą się w tym pułapie cenowym co podałem jaka decyzja ? Teraz jest jakis laptop ktory bedzie mi trzymal te 10 h ? A co z tym lenovo ideapad 320 14", jezeli nie te to jakiego laptopa jestes sklonny polecic do 2500 z mocną bateria ? 

A jezeli wybrałbym 15 ? to oferta by sie rozszerzyla ? Jak to wyglada , potrzebuje zeby kosztowal 2500 i mial dobra baterie i byl w miare lekki (jakby byl 15) w stylu ultrabooka ?

P.S  i nie musiałbybyć tabletem w takim razie ?

Edytowane przez Adriano96
Opublikowano

jakiego laptopa jestes sklonny polecic do 2500 z mocną bateria ? 

Tanie mają średniej pojemności baterii - bo są tanie, i producentom się to nie opłaca.

Wyjątkiem są średniej klasy Asusy biznesowe z baterią 6700mAh

ASUS P2540UA-DM0338D i3-7100U/8GB/256SSD

ASUS P2540UA-DM0453D i5-7200U/4GB/500GB

Chyba żeby szukać jakiegoś poleasingowego biznesowego i dokupić nową pojemną baterię - która często wystawała poza obudowę i robiła też jako podstawka.

Opublikowano (edytowane)

https://www.komputronik.pl/product/426701/lenovo-yoga-520-14ikb-80x800ntpb-czarna-8gb.html

Dowiedziałem sie  w komputroniku mogę wazięcia jakiegos laptopa , i będę mieć zniżkę bo mojej dziewczyny siostra tam pracuje   więc, pogrzebałem trochę na forach zagranicznych i znalazłem porównanie ze ta yoga ma 53 Wh akumulator(4 komorowy- tylko ile to ma mah) wiec całkiem nieźle, w testach(notebookcheck) wytrzymywał jak na tą klase sprzetu,  a, najlepszy byłby asus ux360  ale martwi mnie  m3-7Y30(powie ktoś coś o tym core m3 ???) więc chyba nie będzie się komfortowo korzystać , a co w przypadku tego i3-7100 jak on sie ma do i5-7200 ??

Edytowane przez Adriano96