Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1) Laptop użytkowany przez rodziców głownie do: Internetu,Filmów,Pakietu Office
2) Windows musi być 
3) 15,4"+
4) W przyszłości chciałbym dokupić ssd --choć nie jest to priorytet 
5)  Chciałbym wydać 1800-2300max, 
5b)Chciałbym go używać minimum 4/5lat
5c)Jak najszybciej
6)Laptop będzie używany tylko w domu, więc jakość wykonania nie jest aż tak istotna(choć nie zeby nie był to plastikowy szit) , bardziej zależy mi na osiągach, bateria też nieistotna
7)full hd, żeby żona mogła jakieś seriale sobie puścić nie jest to priorytet 
8)tylko dom
9)Nie bedzie używany do gier
10)nie korzystam z wymagających programów
11)chciałbym mieć możliwość podłączenia ssd , złącze hdmi
12)żadnych preferencji
13)Przejżałem kilka modeli różnych firm z tego co wiem Lenovo oferuje całkiem niezłe podzespołowo laptopy ale boję się o gwarancje i żywotność tych laptopów ponieważ słyszałem( na grupie facebooka, że ludzie mają problemy  w tej kwestii) Lecz jestem gotowy na wasze propozycje :) 
14)Dobrze  by było aby klawiatura nie była  bardzo ściśnięta, a klawisze były wyraźne   jestem bardzo niecierpliwy i nie lubię jak coś się długo wczytuje, więc chciałbym laptop "szybki", 

Opublikowano (edytowane)

chciałbym mieć możliwość podłączenia ssd

Więc w tej cenie masz tylko Acery Aspire 5 warte zakupu, aktualnie kasują pod każdym względem konkurencyjne modele.

żeby żona mogła jakieś seriale sobie puścić nie jest to priorytet 

Nawet na samej grafice zintegrowanej w 4K da radę bez problemu, oczywiście najlepiej by był z matrycą IPS.

więc chciałbym laptop "szybki", 

Koniecznie więc SSD 250GB (bo szybsze) a najlepiej + procesor i5-8250U (pierwszy cztero rdzeniowy i5 U).

Przejrzyj ten temat:

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Ale to 2 rdzeniowiec  w dodatku całkiem inny procesor ;/

Jeśli mógłbym prosić o podesłanie jakieś linka z  ofertą bo może źle szukam :) 
Ewentualnie o ocenienie tego lapka co link podałem wyżej :)

Edytowane przez ematik
Opublikowano

To ma być  sprzęt dla rodziców więc tutaj nie chodzi o jakąś ultra wydajność ;)
Napisałem żeby była  jak najlepsza  ale w rozsądnych pieniądzach.  Teraz widzę  tego Acer Aspire 5 z tym prockiem Intel Core i5-8250U  ale  jego cena to 2,800zł a to jest  ponad  500zł powyzej kwoty którą chcieli przeznaczyć :/ 
Czyli najlepszą opcją na teraz   w tym przedziale bedzię ten Acer  z twojego linku tak :)?