ematik Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2018 1) Laptop użytkowany przez rodziców głownie do: Internetu,Filmów,Pakietu Office 2) Windows musi być 3) 15,4"+ 4) W przyszłości chciałbym dokupić ssd --choć nie jest to priorytet 5) Chciałbym wydać 1800-2300max, 5b)Chciałbym go używać minimum 4/5lat 5c)Jak najszybciej 6)Laptop będzie używany tylko w domu, więc jakość wykonania nie jest aż tak istotna(choć nie zeby nie był to plastikowy szit) , bardziej zależy mi na osiągach, bateria też nieistotna 7)full hd, żeby żona mogła jakieś seriale sobie puścić nie jest to priorytet 8)tylko dom 9)Nie bedzie używany do gier 10)nie korzystam z wymagających programów 11)chciałbym mieć możliwość podłączenia ssd , złącze hdmi 12)żadnych preferencji 13)Przejżałem kilka modeli różnych firm z tego co wiem Lenovo oferuje całkiem niezłe podzespołowo laptopy ale boję się o gwarancje i żywotność tych laptopów ponieważ słyszałem( na grupie facebooka, że ludzie mają problemy w tej kwestii) Lecz jestem gotowy na wasze propozycje :) 14)Dobrze by było aby klawiatura nie była bardzo ściśnięta, a klawisze były wyraźne jestem bardzo niecierpliwy i nie lubię jak coś się długo wczytuje, więc chciałbym laptop "szybki", Cytuj
FxJ Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2018 (edytowane) Cytuj chciałbym mieć możliwość podłączenia ssd Więc w tej cenie masz tylko Acery Aspire 5 warte zakupu, aktualnie kasują pod każdym względem konkurencyjne modele. Cytuj żeby żona mogła jakieś seriale sobie puścić nie jest to priorytet Nawet na samej grafice zintegrowanej w 4K da radę bez problemu, oczywiście najlepiej by był z matrycą IPS. Cytuj więc chciałbym laptop "szybki", Koniecznie więc SSD 250GB (bo szybsze) a najlepiej + procesor i5-8250U (pierwszy cztero rdzeniowy i5 U). Przejrzyj ten temat: Edytowane 17 Stycznia 2018 przez FxJ Cytuj
ematik Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) No tak tylko że szukając Acera z Intel Core i5-8250U to przekracza budżet ;/ Jedynie co to znalazłem to Acer Aspire 3 i5-7200U/4GB/500/Win10 (NX.GNPEP.006) Edytowane 18 Stycznia 2018 przez FxJ Cytuj
ematik Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Ale to 2 rdzeniowiec w dodatku całkiem inny procesor ;/ Jeśli mógłbym prosić o podesłanie jakieś linka z ofertą bo może źle szukam :) Ewentualnie o ocenienie tego lapka co link podałem wyżej :) Edytowane 18 Stycznia 2018 przez ematik Cytuj
FxJ Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2018 Acer Aspire 5 i3-7130U/4G/500/Win10 GT940MX FHD IPS - 2349zł Cytuj No tak tylko że szukając Acera z Intel Core i5-8250U to przekracza budżet Widać nie zależy im na wydajnym procesorze. Cytuj
ematik Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2018 To ma być sprzęt dla rodziców więc tutaj nie chodzi o jakąś ultra wydajność ;) Napisałem żeby była jak najlepsza ale w rozsądnych pieniądzach. Teraz widzę tego Acer Aspire 5 z tym prockiem Intel Core i5-8250U ale jego cena to 2,800zł a to jest ponad 500zł powyzej kwoty którą chcieli przeznaczyć :/ Czyli najlepszą opcją na teraz w tym przedziale bedzię ten Acer z twojego linku tak :)? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi