Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej

1) Mężczyzna 25 na firmę + raty.

2) Laptop z win10.

3) 15,4"- 15,6”, waga nieistotna.

4) HDD 1TB + jeżeli cena nie przekroczy zakładanego budżetu o ok. 300zł to SSD 200gb+

5a) Widełki 3000-3800 - cena może być nawet i mniejsza jeśli spełni oczekiwania (chociaż pewnie jest to mało realne). Chciałbym zmieścić się w kwocie 3800zł. Laptop obligatoryjnie nowy, akcesoria w cenie zawsze na plus, lecz jest to kwestia drugorzędna.

5b) 4-5 lat, posiadam PC ze spalonym MSI Radeon R9 270 2GB, AMD FX 6300, 8GB RAM

5c) tydzień do 1 miesiaca

6) Preferuję dobry balans pomiędzy wydajnością a dobrym wykonaniem obudowy i ponadprzeciętną żywotnością baterii.

7) 1920 IPS matowa + praca z zewnętrznym monitorem po HDMI/DP

8) Dom, okazjonalnie na wyjazd do rodziców

9) Wymagania niskie/średnie: League of Legends (na high)

10) Programy bazodanowe - dużo obliczeń, Eclipse do Javy, okazjonalnie programy graficzne do prostych edycji

11) Matryca matowa IPS, 8GB RAM, procesor i5/i5 7-8gen, karta graficzna która da możliwość oglądania filmów w FHD i do ww. wymagań gier, gwarancja 24-36m (laptop na firmę)

12) To będzie pierwszy laptop, który zakupię - w pracy miałem Lenovo Thinkpad i HP Elitebook G3 - na obu pracowało mi się bardzo dobrze.

13) Lenovo Ideapad 320-15IKB (81BG005DPB)

Lenovo Ideapad 520-15IKB (81BF008YPB)

14) Brak.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

karta graficzna która da możliwość oglądania filmów w FHD

Zintegrowana ci wystarczy.

Programy bazodanowe - dużo obliczeń, Eclipse do Javy

Kaby Lake R (Refresh) i5-8250U i i7-8550U.

Wszystkie te odrzuć, praktycznie każdy model ma 4GB RAM wlutowane a ty potrzebujesz 2 sloty tak by wsadzić 2x8GB RAM.

dobry balans pomiędzy wydajnością a dobrym wykonaniem obudowy i ponadprzeciętną żywotnością baterii.

Dell Inspiron 5577 i5-7300HQ/8G/256/Win10 GTX1050

Dell Inspiron 5577 i5-7300HQ/16G/256/Win10 GTX1050

Dell Inspiron 5577 i7-7700HQ/8G/128+1000/Win10 GTX1050

Tylko matrycę sobie w przyszłości zmień na jakiegoś świetnego IPS-a za ok 250-300zł

MSI PE62 7RD - i7-7700HQ/8GB/1TB/Win10 GTX1050 seria Prestige (ma DisplayPort)

Opublikowano

Cześć, dzięki za odpowiedź. Przejrzałem tego Della i na prawdę mi się podoba. Jednak zastanawiam się jednak, czy potrzebuję 1050, ponieważ nie planuję grać w najnowsze gry - do tego planuję zakupić konsolę w niedalekiej przyszłości. Czy jest laptop, który byś polecił ze słabszą kartą, aby zredukować koszty?

Opublikowano

który byś polecił ze słabszą kartą

Ostro za to się obniży wydajność chłodzenia tych laptopów - same z pojedynczym wentylatorem.

aby zredukować koszty

Tak dla jasności, dobre laptopy zaczynają się w cenie MacBooków Air 13 czyli ~3800zł i niższa cena równocześnie oznacza mniejszą baterie, gorsze chłodzenie, gorsze matryce itd.

Opublikowano

Przejrzałem dosyć dogłębnie te forum, sprawdziłem inne lapoty i faktycznie - nie ma sensu sensu szukać tańszego, ten Dell 5577 to będzie najlepsza opcja. Dziękuję Ci bardzo, gdyby nie Ty, to kupiłbym totalny crap :)

Opublikowano

W tej cenie no prezentuje się całkowicie w porządku, oczywiście no sama konstrukcja ma odpowiedni poziom do swojej półki cenowej ale tu trzeba się pogodzić z kompromisami w tym względzie. Aluminium po prostu półka premium :wink2:

Opublikowano

Hej, ostatnie pytanie - czy gwarancja w xkom jest 24 miesiące dla firm? Rozmawiałem z bratem, który ma znajomego w tym sklepie i on twierdzi, że firmą dają gwarancję na 12 miesięcy, co z resztą jest napisane na stronie Dell Polska. Pisałem do xkomu i odpisali, że na tego Della dają 24 miesiące. Wiesz może jak to w końcu jest?