Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Szukam laptopa kóry będzie używany do pracy biurowej 8h dziennnie + ewentualnie w domu ze 2h jakiś film. Budżet to 2000 do 3000zł. Komputer nie będzie przeznaczony do grania, maksymalne obciążenie to odtwarzanie filmów full hd. Szukam solidnej konstrukcji z dobrym wyświetlaczem. Rozmiar matrycy nie mniejszy niż 15,6 cala. System operacyjny mile widziany. 

Serdecznie Pozdrawiam
Darek

Z góry dziękuje za propozycje 

Poniżej odpowiadam na pytania z kwestionariusza:

1) Moja mama. Kobieta ok 50 lat, laptop używany do pracy 8h dziennie 3 dni w tygodniu + czasem jakiś film wieczorem
2) System operacyjny mile widziany
3) min. 15,6" myślę że w tym zakresie cenowym nie znajdę nic większego 
4) SSD, nagrywarka jest mi zbędna ale jeżeli będzie to nie przeszkadza
5) 2000-3000,-

5 b) W domu nie będzie to jedyny komputer znajduje się już w nim komputer stacjonarny. Ten będzie używany raczej do pracy biurowej przez kilka następnych lat

5 c) do 2 miesięcy,
6) Stawiam na jakość konstrukcji ponad osiągi
7) Matryca to element który chciałbym aby nie zawodził. Obraz musi być ostry, a jasność wystarczająca do pracy w jasnym pomieszczeniu. W przyszłości możliwe iż zostanie podłączony zewnętrzny dodatkowy monitor. 
8) j.w. biuro 8h/dziennie 3 dni w tygodniu
9) -

10) Szału nie będzie office/outlook/ programy oparate na javie

11) - 
12) Miałem złe wspomnienia z laptopami acera oraz hp ale to było dawno, a modele raczej mocno budżetowe. Osobiście pracuje na Dellu z którego jestem zadowolony. Jednak jestem otwarty na propozycje.
13) -
14) -

Opublikowano (edytowane)

Z biznesowych serii tylko te najtańsze w zasadzie modele.

HP ProBook 450 G4 (Y8B26EA)

HP ProBook 450 G4 (Z2Y44ES)

Lenovo ThinkPad E570 (20H5A05XPB) 8 GB RAM/ 128 GB M.2 PCIe/ 500GB HDD/ Windows 10 Home PL

Więc równie dobrze może kupić model konsumencki z rozszerzoną gwarancja

Acer Aspire 5 i3-7130U/8GB/500/Win10 FHD IPS (A517-51-33FC) + Samsung 850 EVO 250GB + gwarancja

Edytowane przez FxJ
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hej,

Nie kupiłem jeszcze laptopa w temacie. Ale zebrałem już fundusze. Potrwało to dłużej niż myślałem, ale kryteria się nie zmieniły. Czy ktoś mógłby pomóc w wyborze?

Pozdrawiam
Darek