Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pojawił się problem z laptopem i połączeniem kablem hdmi z tv philips 49pus7272/12. Piszę nie obsługiwany format obrazu . Próbowałem kombinować w ustawieniach ale dalej nic . Niestety ten telewizor nie ma możliwości zmiany obrazu na 1080p czy w tym tkwi problem ? Próbowałem również automatycznego dopasowania ekranu ale dalej nic

• FxJ zmienił(a) tytuł na ASUS ZenBook Pro UX550VE i Telewizor 4K Philips 49PUS7272/12 - problem z HDMI
Opublikowano

Ok problem częściowo rozwiązany. Podłączyłem  innego laptopa i zareagował od razu wyświetlił się obraz bez problemów . Czyli tak jakby coś w ustawieniach hdmi w laptopie. Tylko może jakiś pomysł czy to w menadżerze urządzeń? ( Myśle tez ze coś mogło  być spowodowane tym ze w starym tv podłączony był kabel hdmi z przejściem na dvi)

Opublikowano (edytowane)

Tak skróty klawiszowy był używany jak i aktualizacja jest 10.4 . Bardzo mnie zdziwiło to że dell bez problemów się połączył. Każde z wejść było testowane . Myślę nad kupnem przejścia thunderbolt na hdmi bo sam kabel hdmi który mam działa (testowany) .

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Udało się rozwiązać problem. Niepotrzebnie tylko przywracałem system do początkowego stanu. Kupiłem dzisiaj przewód hdmi 4k ale na nim samym laptop i tv się nie połączyły ale gdy podłączyłem https://elko.is/val-usb-c-hdmi-usb-3-1-usb-c i do niego kabel hdmi wszystko zaczęło działać jak należy. Problem w dalszym ciągu nie jest rozwiązany bo ciekawi mnie czemu wejście hdmi nie działa . Teraz zostaje czekać co odpisze Philips albo Asus .Na ten moment mogę powiedzieć że przejsciowka zdaje egzamin polecam .

Opublikowano

Po wielu godzinach jakoś doszedłem do drobnego rozwiązania. Otóż laptop podłączony z tym telewizorem samym kablem hdmi podaje obraz Ale jeśli

1. W ustawieniach intel w zakładce "wiele wyswietlaczy" ustawiamy pulpit rozszerzony a niżej zamieniamy wbudowany wyświetlacz na dany tv.

2.Przechodzimy w ustawienia ogólne 

Częstotliwość odświeżenia ustawiamy 24 hz niżej zaznaczamy zachowaj skalowanie wyświetlacza. 

3. Tym sposobem pojawił się obraz na moim tv philips 49pus7272/12. 

Niestety w dalszym ciągu jeśli choć trochę przestawie odświeżenie na 25 ekran znika i pojawia się "nie obsługiwany format wideo "

I teraz pytanie czy próbować z kablem hdmi 2.0 ? Czy on będzie w stanie dodać te kilka hz ?