Kroki Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 Witam pojawił się problem z laptopem i połączeniem kablem hdmi z tv philips 49pus7272/12. Piszę nie obsługiwany format obrazu . Próbowałem kombinować w ustawieniach ale dalej nic . Niestety ten telewizor nie ma możliwości zmiany obrazu na 1080p czy w tym tkwi problem ? Próbowałem również automatycznego dopasowania ekranu ale dalej nic Cytuj
FxJ Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 https://pl.wikipedia.org/wiki/HDMI#Rodzaje_przewodów Być może masz prosty kabel HDMI jedynie i dlatego nie daje rady 4K przesłać? Cytuj
Kroki Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 Ok problem częściowo rozwiązany. Podłączyłem innego laptopa i zareagował od razu wyświetlił się obraz bez problemów . Czyli tak jakby coś w ustawieniach hdmi w laptopie. Tylko może jakiś pomysł czy to w menadżerze urządzeń? ( Myśle tez ze coś mogło być spowodowane tym ze w starym tv podłączony był kabel hdmi z przejściem na dvi) Cytuj
FxJ Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 A używałeś skrótów klawiszowych? Masz wgraną najnowszą aktualizację 10.4? Cytuj
Kroki Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Tak skróty klawiszowy był używany jak i aktualizacja jest 10.4 . Bardzo mnie zdziwiło to że dell bez problemów się połączył. Każde z wejść było testowane . Myślę nad kupnem przejścia thunderbolt na hdmi bo sam kabel hdmi który mam działa (testowany) . Edytowane 15 Stycznia 2018 przez FxJ Cytuj
Kroki Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 Valin USB-C / HDMI - USB 3.1 - USB-C Myślałem nad taka przejściem ale nigdy nie miałem złącza typu c i jak będzie z przesłaniem obrazu czy będzie jakiś problem ? Cytuj
FxJ Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 Unitek USB C - HDMI Srebrny (Y-6316) Targus Adapter USB-C to HDMI (ACA929EU) Ale jak już to szukaj z obsługą monitorów 4K w 60Hz. Cytuj
Kroki Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 Udało się rozwiązać problem. Niepotrzebnie tylko przywracałem system do początkowego stanu. Kupiłem dzisiaj przewód hdmi 4k ale na nim samym laptop i tv się nie połączyły ale gdy podłączyłem https://elko.is/val-usb-c-hdmi-usb-3-1-usb-c i do niego kabel hdmi wszystko zaczęło działać jak należy. Problem w dalszym ciągu nie jest rozwiązany bo ciekawi mnie czemu wejście hdmi nie działa . Teraz zostaje czekać co odpisze Philips albo Asus .Na ten moment mogę powiedzieć że przejsciowka zdaje egzamin polecam . Cytuj
Kroki Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2018 Po wielu godzinach jakoś doszedłem do drobnego rozwiązania. Otóż laptop podłączony z tym telewizorem samym kablem hdmi podaje obraz Ale jeśli 1. W ustawieniach intel w zakładce "wiele wyswietlaczy" ustawiamy pulpit rozszerzony a niżej zamieniamy wbudowany wyświetlacz na dany tv. 2.Przechodzimy w ustawienia ogólne Częstotliwość odświeżenia ustawiamy 24 hz niżej zaznaczamy zachowaj skalowanie wyświetlacza. 3. Tym sposobem pojawił się obraz na moim tv philips 49pus7272/12. Niestety w dalszym ciągu jeśli choć trochę przestawie odświeżenie na 25 ekran znika i pojawia się "nie obsługiwany format wideo " I teraz pytanie czy próbować z kablem hdmi 2.0 ? Czy on będzie w stanie dodać te kilka hz ? Cytuj
Kroki Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2018 Niestety jeśli dobrze zrozumiałem z tego artykułu wynika https://m.pclab.pl/news74319.html że ten laptop posiada hdmi 1.4 więc nie warto kupować 2.0 chyba że się mylę. Cytuj
FxJ Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2018 Asus nie podał własnie tej informacji na stronie, a nawet przez AIDA64 nie ma opcji chyba sprawdzenia. Spytaj ich przez FanPage na FB. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi