Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) Laptop do użytku domowego, na raty w którymś z elektromarketów.
2) Mam swojego windowsa, może być w laptopie ale nie musi.
3) 13,3 - 15,6.
4) Fajnie by było  SSD + HDD, jak nie zmieści się w budżecie to samo SSD, zewnętrzny dysk dokupie.
5 a)+- 3000, max 3200.

5 b) Kilka lat, to będzie jedyny komputer prywatny w domu.

5 c) Jak najszybciej.
6) Komputer raczej będzie stał w jednym miejscu, także bateria i wykonanie schodzi na drugi plan.
7) Laptop głównie do filmów i jakiś mniej wymagających gier, będzie często podłączany do TV przez HDMI.
8) Biurko, rzadko łóżko.
9) Gry - raczej jakieś simsy, ogólnie gry średnich wymagań.

10) Możliwe, że zainstaluje jakąś starszą wersję map&guide, tak to internet i office.

11) Raczej nic z tych rzeczy.
12) Miałem wcześniej Lenovo, w pracy głównie Dell, na oba nie narzekałem.
13)
14) Koniecznie HDMI, im lepsza wydajność do filmów/gier tym lepiej. Nie wiem też, czy dobrze kombinuje z tym dyskiem, może bardziej się opłaca dokupić SSD.

Edytowane przez grappe
Opublikowano

Acer Aspire 5 - i5-7200U

A co powiesz na tego?

Są już nowe modele na 2018 z procesorami Kaby Lake R .

LENOVO IdeaPad 320-15IKBRN 81BG005DPB i5-8250U/8GB/1TB/MX150/Win10H Onyx Black

albo ten?

Tego olej, brak slotu M.2 na SSD - za to zamontowali zbędną nagrywarkę, zwykła matryca TN. Acery wypadają o wiele lepiej aktualnie, bez dwóch zdań.

Fajnie by było  SSD + HDD, jak nie zmieści się w budżecie to samo SSD, zewnętrzny dysk dokupie.

Dokup dysk SSD, więcej na tym zyskasz.

Lenovo IdeaPad 700-15ISK 80RU00NGPB - z modeli poprzedniej generacji, procesor HQ i dobre chłodzenie, średnia matryca IPS, brak wlutowanego RAM-u.

Acer Aspire 5 i5-8250U/8GB/1000/Win10 GT940MX FHD

Acer Aspire 5 i5-8250U/8GB/1000/Win10 MX150 FHD IPS

ASUS VivoBook S15 S510UN-8 i5-8250U/8GB/1TB MX150 - alternatywa, ale nie jest cały aluminiowy.