Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) Budżet: Tyle ile będzie trzeba aby złożyć zestaw, który spełni swoja rolę i będzie wytrzymały
2) Nie będę składał samodzielnie. Jeżeli nie kupie gotowego zestawu to poproszę o złożenie informatyka lub opłacę usługę w sklepie

3) Chciałbym aby zestaw zawierał system operacyjny Windows 10 PRO
4) Chciałbym zakupić komputer dla ojca. Komputer będzie wykorzystywany do działań biurowych, aktualizowania strony internetowej w systemie CRM, delikatnych* prac na oprogramowaniu CorelDraw (dodawanie napisów np. imię i nazwisko na plakacie, poprawa kolorów, kontrastu [...]). W żadnym wypadku komputer nie będzie wykorzystywany do gier.
5) Komputer będzie podłączony do dwóch monitorów. Jeden panoramiczny FHD 1920×1080, drugi standardowy "kwadratowy" prawdopodobnie o rozdzielczości 1280×720, ale szczerze głowy uciąć sobie nie dam.

6) Nie zamierzamy podkręcać podzespołów

7) Nie posiadam części.

8) Komputer nie będzie w najbliższym czasie rozbudowywany.
9) Chciałbym aby mój ojciec mógł w spokoju pracować na dobrym komputerze, aby szybko wykonywał wydane mu polecenia. W dniu dzisiejszym miałem okazję popracować na jego antyku i zalała mnie krew. Chciałbym aby komputer mu starczył na kilka lat.
10)

- Zastanawiam się, czy nie dorzucić do tego sprzętu jakiejś karty graficznej np. 1050, tak aby w przyszłości gdyby zaszła potrzeba, można było wykonać na nim kilka dodatkowych operacji.

Edytowane przez HoGGi
  • 4 tygodnie później...