Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim!

Jestem w trakcie poszukiwania laptopa, trochę do gier, trochę do mediów, ale przede wszystkim zależy mi, żeby wystarczył na kilka lat bez latania za nowym. W oko wpadł mi: MSI GV62 7RD-2421XPL - i7-7700HQ/8GB/1TB/Win10X GTX1050

Ze względu na mocne podzespoły i potencjał do rozbudowy (dodanie SSD i RAM).

Z rabatem ten wychodzi 3899 PLN, moje pytanie brzmi czy w tym samym budżecie, do 4000 PLN można dostać coś lepszego?

Dotąd miałem ASUSy więc MSI to dla mnie coś nowego, jak oceniacie ich jakość?

Ankieta:

1) Dla mnie, dorosły, 27Lat

2) Najlepiej, żeby system od razu był zainstalowany

3) 15.6'' i w górę

4) Mile widziany, ale w swoim setupie zakładam dołożenie za jakiś czas

5a) do 4000PLN, preferuję nowy

5b) Co najmniej 4 lata, mam laptopa służbowego, ten tylko rozrywka+dom

5c) lada moment

6) wydajność i jakość, raczej nie korzystam poza dostępem do sieci

7) FHD, mat, ale wkrótce planuję dokupić monitor

8) dom - biurko

9) Z grami różnie - Dota 2, może coś z nowszych tytułów online (PUBG?).

10) Photoshop

11) Dobre chłodzenie

12) Do tej pory miałem dwa asusy, pierwszy był świetny, drugi (obecny) okej, nie ufam ACERom ale to pewnie miało sens 5 lat temu

13) https://www.x-kom.pl...0x-gtx1050.html

14) Brak :)

Ważna dla mnie jest wydajnośc i chłodzenie (dotychczasowy mój laptop się mocno grzeje - ASUS z i7 4710HQ i GTX850M), głównie dlatego patrzę na modele gamingowe.

Nie interesują mnie wymiary, waga, design, bateria - rzadko zabieram gdzieś komputer, nie mniej stacjonarny odpada.

Z góry dziękuję za pomoc!

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

nie ufam ACERom ale to pewnie miało sens 5 lat temu

http://www.instalki.pl/aktualnosci/hardware/29213-acer-wyniki-finansowe.html

Aktualnie Acery są naprawdę świetnie wycenione i mają drugi najlepszy serwis zaraz po Dellu. Jednymi z najbardziej cenionych jest VN7-593G wszystkie wyprzedane :wink: Może w tym miesiącu wyjdzie seria na ten rok.

MSI GP62M 7REX Leopard Pro byłby trochę lepszy - ale też nie maja matrycy IPS, całkiem niezłe TN-ki.

Omen 15 (MID-2017) - też ma złącze DisplayPort ale dobrą matrycę IPS mają od modeli z GTX 1060. Za to możesz się starać o voucher.

Dell Inspiron 7577 i7-7700/8G/128+1000/Win10 GTX1050Ti - ewentualnie jeszcze z fabrycznym dyskiem SSD/HDD i 16GB RAM - bez rozbudowy przez sklep.

Opublikowano (edytowane)

Jednymi z najbardziej cenionych jest VN7-593G wszystkie wyprzedane :wink: Może w tym miesiącu wyjdzie seria na ten rok

Tutaj też przekroczony budżet, chciałem też załatwić sprawę w miarę szybko, da się jakoś potwierdzić informację o dostępności wkrótce?

MSI GP62M 7REX Leopard Pro byłby trochę lepszy - ale też nie maja matrycy IPS, całkiem niezłe TN-ki.

I tak planuję dokupować ekran więc matryca ma dla mnie drugorzędne znaczenie, co więcej ten konkretny jest bez systemu więc mimo rabatu przekroczy budżet

Omen 15 (MID-2017) - też ma złącze DisplayPort ale dobrą matrycę IPS mają od modeli z GTX 1060. Za to możesz się starać o voucher.

Procesor i5 a nie i7, głupio mi wymienić laptopa na takiego z mniej wydajnym procesorem (mam i7-4710HQ), ale może na siłę chcę to i7 i wystarczy i5 a w zamian coś innego będzie lepsze...

Dell Inspiron 7577 i7-7700/8G/128+1000/Win10 GTX1050Ti - ewentualnie jeszcze z fabrycznym dyskiem SSD/HDD i 16GB RAM - bez rozbudowy przez sklep

Również mocno przekroczony budżet :(

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

da się jakoś potwierdzić informację o dostępności wkrótce?

Nie dopiero jak zrobią premierę i je pokarzą.

Procesor i5 a nie i7, głupio mi wymienić laptopa na takiego z mniej wydajnym procesorem

To jak z silnikami w samochodach, każda seria ma montowane i5 i i7.

Dell Inspiron 5577 i7-7700HQ/8G/128+1000/Win10 GTX1050 - wszystkie tańsze mają po prostu montowane tańsze matryce. Brak mu tylko DP.

To bliźniaczy model 7559 - tego łatwiej znajdziesz recenzje.