Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim. Zastanawiam się nad zakupem Della 7577 tyle że w wersji z kartą graficzną gtx 1050. Zależy mi na niskich temperaturach podzespołów w trakcie obciążenia. Z tego co widziałem wersja z gtx 1060 ma naprawdę niskie temperatury. Czy tak samo jest w wersji z 1050?  Mam trochę obawy, że w wersji z 1050 układ chłodzenia mógł zostać trochę okrojony. Jak myślicie, jest różnica między chłodzeniem podzespołów w wersji z 1050 a wersji z 1060? Dla uściślenia zainteresowany jestem o tym modelem 

Dell Inspiron 7577 - i5-7300HQ/8G/256+1000/Win10 GTX1050 (Inspiron0570V)

No wersja z 1060 też ma taki sam procesor, więc mam nadzieję, że chłodzenie w wersji z 1050 jest równie wydajne (chcę mieć bardzo podobne temperatury na procesorze co w wersji z 1060) 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Jak myślicie, jest różnica między chłodzeniem podzespołów w wersji z 1050 a wersji z 1060? 

Tak chłodzenie jest identyczne, tylko GTX 1060 w nich to wersja MaxQ z obniżonymi zegarami (niższe TDP).

• reaction_title_1 1
Opublikowano

Mam tylko nadzieję, że laptop zostanie posmarowany dobrą pastą

Tutaj fabryczna pasta Della czyli nie wiadomo co to jest tak naprawdę.

i dołożony będzie jakiś sensowny ssd

Są albo Samsungi albo Toshiby NVMe - tutaj dysk HDD jest dokładany.

Opublikowano

tak jeszcze odświeżę, ponieważ jeszcze nie kupiłem laptopa, a chciałbym się upewnić. Chodzi mi o to że trochę osób skarżyło się na przycinki w windowsie ( tzn np po kliknięciu prawym przycisku myszy trzeba odczekać dłuższą chwilę czy ogólnie system działa dość powolnie). Z tego co niektórzy piszą to winne są sterowniki albo jakieś aktualizacje albo dysk. Jednak co jeśli winny jest sam sprzęt?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na notebookchecku pojawiła się recenzja inspirona 7757 z gtx 1050. 

https://www.notebookcheck.net/Dell-Inspiron-15-7000-7577-i5-7300HQ-GTX-1050-1080p-Laptop-Review.277448.0.html

Przy testach Sdcardreader i Networking wartości są sporo niższe niż w wersji z 1060. Nie mam z tym jakiegoś wielkiego problemu. Ale przecież to takie same modele, różniące się po prostu grafiką. Dziwi mnie dlaczego tak jest.