Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, stoję przed kupnem nowego laptopa, ma być mocny i długo działać, obecny (dell inspiron 17r) służył około 5 lat; służył będzie do wszystkiego, głównie chodzi mi o to aby był niezawodny, zawsze sprawny, mega szybki (adobe photoshop, premiere, kilka gier typu gta, need for speed)

korzystam z 17 cali i raczej nie chcę schodzić w dół na piętnastkę, przejrzałem istniejące laptopy i raczej postawię na

Intel Core i7-7700HQ + GeForce GTX 1050Ti + dysk SDD na system, HDD na resztę

1. ja, 28 lat
  2. niech ma windows
  3. 17
  4. sdd + hdd
  5. 5000, ok. 5 lat, kupno w styczniu
  6. istotne jest aby się trzymał i nic się nie zepsuło, pękło, połamało, wyłamało
  7. 1920, matowa
  8. dom, biuro
  9. gry: gta v, the sims ( :D ), need for speed, symulatory budowy czegoś
  10. programy photoshop, premiere, graficzne
  11.  
  12. kocham delle, bo są solidne, jednak dell i 17 cali to duży koszt, za duzy

po kilku godzinnym przejrzeniu internetów zaokrągliłem moje poszukiwania do:

mając taki budżet, co byście wybrali?

dosyć przemawia za mną MSI ale zupełnie nie znam tej marki i nie wiem jak sprawdzi się w długoletnim użytkowaniu, ekran 120 Hz kusi;

marka ACER mam złe wspomnienia bo miałem wcześniej laptopa i padły zawiasy, czy ta marka się już poprawiła? wszystko wskazuję na to że tak naprawdę wybór sprowadza się do czy MSI, czy Acer, czy ASUS, która marka, która firma

Co byście mi doradzili?

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

miałem wcześniej laptopa i padły zawiasy

Tak z ciekawości jaki konkretnie - seria i model? Raczej zawiasom się nic nie stało tylko mocowanie do obudowy puściło i się rozwarstwiła obudowa?

Acer Aspire Nitro VN7-793G (komputronik/morele) + dołożyć dysk SSD M.2 (NVMe) 128GB-256GB.

Tego bym ci radził wsiąść jeśli szukasz najlepszej konstrukcji.

MSI ale zupełnie nie znam tej marki i nie wiem jak sprawdzi

Najlepsza seria to "GT" i do tych warto dołożyć np. MSI GT72VR 7RD - ma wymienną grafikę na slocie MXM.

Opublikowano
1 godzinę temu, FxJ napisał:

Tak z ciekawości jaki konkretnie - seria i model? Raczej zawiasom się nic nie stało tylko mocowanie do obudowy puściło i się rozwarstwiła obudowa?

nie mam już stuprocentowej pewności ale była to chyba extensa ale numerków na pewno CI nie podam, to był rok 2008-2010 i koszt ok. 2 tys. zł

w tym miejscu na zdjęciu padł ten "klips/zawias" i to się normalnie odchodziło, że ekran tak jakby trzymał się na jednym zawiasie, nie wiem jak to było możliwe, no ale przez pewien czas działało, po czym ja kupiłem nowy, a tego przejęła rodzina i sobie naprawiła, w sumie nie wiem co się dalej z nim działo

26133289_10215159691329494_670722066_n.p

Opublikowano

na ten moment biorę pod uwagę acera którego podałeś bo przemawia do mnie jego wygląd albo MSI, które sam wybrałem.

znalazłem jeszcze asusa rog strix GL702 ale kosztuje prawie 7k i nie wiem, czy chce aż tyle. przemawia do mnie fakt, że ma małe ramki i również podobnie jak MSI ma 120hz