Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie, z góry dzięki za wszystkie porady/wiadomości. 

1) kobieta + koniec studiów + 23 lata

2) zestaw z systemem Windows nie jest dla mnie priorytetem, może być, ale nie musi

3) 15,4"- 15,6” / 17,3”

4) Preferuję SSD

5 a. Kwota orientacyjna to 2000 zł, może wykraczać, jeżeli wyższa cena będzie tego warta. Chciałabym, żeby był nowy (tj. nie z outletu, nie powystawowy).

5 b) ok. 4 lat, to będzie mój jedyny komputer

5 c) w ciągu 1-2 miesięcy

6) Ważna jest dla mnie jakość wykonania. Bardziej istotna jest dla mnie wydajność procesor/grafika.

7) Im wyższa rozdzielczość matrycy, tym dla mnie lepiej, ale rozumiem, że cena jest ograniczająca.

8) Dom

12) Do tej pory był Dell Inspiron n5110

13) https://www.x-kom.pl/p.....r541ua-dm1407d-i3-7100u-4gb-1tb-dvd-bialy.html

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

m wyższa rozdzielczość matrycy, tym dla mnie lepiej

Acer Aspire 5 i3-7130U/4GB/500/Win10 FHD | 8GB RAM (17,3" IPS)

Acer Aspire 5 i3-7130U/4GB/500/Win10 GT940MX FHD | 8GB RAM (15,6" IPS)

Puki do końca roku mają rozszerzoną gwarancję do trzech lat, co prawda są tylko z systemem ale za to częściowo aluminiowa obudowa, podświetlona klawiaturam matryca IPS czy slot na dodatkowy dysk.

ASUS R541UA-DM1407D-8 i3-7100U/8GB/256SSD/DVD - wersja z fabrycznym dyskiem SSD (bez wolnego slotu na drugi dysk).

A jeśli nie zostają ci te Asusy ale jak kupować to już 8GB RAM bo to standard od kilku lat już.