Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1) 27l mężczyzna, wystarczy paragon
2) Fajnie jak będzie Windows 10 w zestawie. 
3) 15,4"- 15,6”
4) Dysk SSD. Fajnie jak będzie dodatkowo HDD. Nie zależy mi na napędzie/nagrywarce DVD
5a) Celuję maksymalnie w okolicę 4500 zł, ale max to 4800 zł. Interesuje mnie sam laptop, całą resztę mam (mysz/podkładka chłodząca/torba). Tylko nowy.
5b) Idealnie to aby w miarę nowe gry chodziły przez kolejne 3-4 lata, potem będę go traktował jako "domowy" laptop do internetu/netflixa etc.

5c) Optymalnie do końca roku, ale nie mam presji, więc mogę poczekać jeżeli trafi się coś w dobrej cenie na przełomie kolejnego miesiąca - dwóch.

6) Ważne aby działał i trzymał się w 1 kawałku. Mocna bateria nie jest kluczowa.
7) Matryca matowa, full HD. Będę go również podłączał pod TV (zapewne po HDMI). 
8) dom biurko - łóżko. Gwarancja polska wystarczy.
9) Najnowsze gry, ale bez presji aby były to ultra detale.
10) Z programów to głównie Office (Czasami zdarzą się duże pliki excelowe + VBA). Poza tym nic szczególnego.  Internet / Netflix etc.
11) USB-C, matowa matryca. 
12) Bez znaczenia. Pracowałem z asusami i z jednych byłem zadowolony, z innych nie (kwestia chyba konkretnych egzemplarzy). Oprócz tego pracuję na biurowym dellu i jest ok.
13) Oglądałem DELLa inspiron 7577, Lenovo Legion Y520-15IKB, Y520-15IKBN, Asus ROG, ale tylko wstępnie, więc jestem otwarty na resztę.
14) Szukam laptopa na którym zarówno będę mógł pograć w najnowsze gry, jak i popracować czasami z ms office, wyświetlić film poprzez TV.

Dodatkowo jeżeli będzie w stanie wyświetlić obraz w 4k na TV to byłby to dobry dodatek.

Opublikowano

wystarczy paragon

Bierz zawsze na fakturę imienną wtedy niem musisz szukać paragonu.

mogę poczekać jeżeli trafi się coś w dobrej cenie na przełomie kolejnego miesiąca - dwóch

Nowe procki dopiero w kwietniu

Lenovo Legion Y720-15IKB (80VR0066PB) typowo do grania z GTX 1060 + 250zł / 300zł za dysk PCIe NVMe (M.2).

Dell Inspiron 7577 i5-7300HQ/8G/256/Win10 GTX1060 lub droższy Dell z fabrycznym dyskiem SSD i wolnym slotem na HDD.

A szukając maksymalnie oszczędności Lenovo Legion Y520-15 i5-7300HQ/16GB/256 GTX1060 (3GB GDDR5) bez systemu.