Maju Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2017 Cześć - całe zapotrzebowanie poniżej ;)1. Dorosły2. Bez różnicy, system mogę kupić osobno. 3. 13,3 - 14 (ma być mobilny)4. SSD 256+, mam oddzielny dysk zewnętrzny na przechowywanie danych5a. Najbardziej chciałbym wycelować w środek ~ 5000 PLN. Jeśli laptop będzie warty swojej ceny to oczywiścię mogę wydać 6k. Jeżeli to będzie Asus (z oferty komputronika) to mogę wydać nawet pare groszy więcej. Chodzi jedynie o laptopy nowe. Nie zależy mi na dodatkach (myszka, torba etc.). 5b. Jedyny komputer, będzie używany pewnie przez około 2h na tygodniu, może troche więcej w weekend. 5c. Do 20 stycznia muszę mieć sprzęt w rękach :) 6. Jakość jest dla mnie ważna, bardziej stawiam na długość działania na baterii i mobilność zestawu, niż na jakiś kombajn w środku. 7. 1080p+, brak zewnętrznego monitora, ale fajnie jakby było wejscie hdmi / mini hdmi, just in case. 8. Przeprowadzam sie za granice + wyjazdy zagraniczne (moze ewentualnie kupic go już za granicą?) 9. srednie wymagania 10. photoshop, movie maker, word, access, excel - czesto programy office otwarte razem i praca na dużych plikach 11. podswietlana klawiatura13. Zenbook Pro / Zenbook Deluxe / Dell XPS 13? Dziekuje z gory! Cytuj
FxJ Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2017 Cytuj moze ewentualnie kupic go już za granicą? W niektórych krajach jak Islandia jest sporo drożej niż w Polsce. Cytuj fajnie jakby było wejscie hdmi / mini hdmi, just in case Licz się z potrzebą zapoterzenia w stacje dokującą na USB-C lub przejściówki Cytuj photoshop, movie maker ... praca na dużych plikach Movie maker - zacznij używać lepszego programu. Celuj w model z 16GB RAM. ASUS ZenBook UX430UN Dell XPS 13 9360 Razer Blade Stealth 2018 MSI GS63 7RD Stealth Cytuj
Maju Opublikowano 15 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2017 13 godzin temu, FxJ napisał: W niektórych krajach jak Islandia jest sporo drożej niż w Polsce. Austria 13 godzin temu, FxJ napisał: Licz się z potrzebą zapoterzenia w stacje dokującą na USB-C lub przejściówki Nie będzie problemu, bardzo rzadko się zdarzy podłączyć laptopa do czegoś większego - moge mieć do tego przejściówkę dodatkową - przeżyje taką niedogodność ;) 13 godzin temu, FxJ napisał: Movie maker - zacznij używać lepszego programu. Celuj w model z 16GB RAM. To z jakich programów czy jak korzystam już zależy ode mnie, ale dzięki za radę ;) 13 godzin temu, FxJ napisał: ASUS ZenBook UX430UN Dell XPS 13 9360 Razer Blade Stealth 2018 MSI GS63 7RD Stealth Asus i Dell sam w sumie proponowałem, Razer i MSI poza budżetem i to nie są ultrabooki nastawione na mobilność. Cytuj
FxJ Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2017 Blade Stealth - jest ultrabookiem, no na pewno do grania się nie nadaje. Ewentualnie jeszcze te dwa modele biznesowe: ASUS Pro B9440UA Lenovo ThinkPad X1 Carbon na pewno nie polecam tych nowych Microsoft Surface (be wentylatora). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi