Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szukam laptopa, który będzie po prostu jak najlepszy za kwotę którą mam na niego do przeznaczenia, czyli 3700 zł, bo planuję go eksploatować przez dobrych kilka lat (poprzedni Acer, nie pamiętam jaki model, wytrzymał ze mną ok. 8 lat, jednak od nowego laptopa nie wymagam aż takiego czasu).

Laptopa używam głównie do internetu, filmów, czasem jakieś gry po namowach drugiej połówki.

1) Dla mnie, kobieta, 22 lata.

2) Z Windowsem 10

3) 15,4" - 15,6", waga im mniejsza tym lepsza, ale zdaje sobie sprawę z tego że zazwyczaj to nie do osiągnięcia przy lepszym wnętrzu (no powiedzmy max. 2,4 kg)

4) Raczej jestem otwarta na sugestie i propozycje

5a) 3700 to górna granica, bez znaczenia czy z dodatkami czy bez

5b) Kilka lat, powiedzmy ze 4, nie mam innego komputera

5c) Jak najszybciej, ale mogę się wstrzymać do stycznia 

6) Obudowa bez znaczenia, ważniejsza jest też wydajność od długości pracy na baterii

7) Full HAD, matryca matowa, raczej IPS

8) Głównie dom, biurko - łóżko

9) Sims 4 na jak najwyższych ustawieniach, możliwie ultra, Counter-Strike: GO, poza tym raczej mało wymagające gry, ale nie jestem w stanie przewidzieć co mi się spodoba, dlatego wolałabym dość mocnego laptopa, no ale zdecydowanie żaden ze mnie gracz

10) Żadnych konkretnych, wymagających programów

11) Jak wspomniane, matryca matowa, mile widziana podświetlana klawiatura

12) Zdecydowanie nic o gamingowym wyglądzie, nic masywnego i "ciężkiego" z wyglądu

Oglądałam:

https://www.x-kom.pl/p.....pavilion-power-i5-7300h-8gb-1tb-win10-gtx1050.html

https://www.x-kom.pl/p.....aspire-7-i5-7300hq-8gb-1000-win10-gtx1050.html

https://www.euro.com.pl/l.....ideapad-700-15isk-15-6-intel-core-i7-6700hq-8gb-ram-1tb-dysk-gtx950m

Szczerze mówiąc, to mam wrażenie, że na moje wybory trochę zbyt duży wpływ ma chłopak-gamer i ojczym-gamer, dlatego też wylądowałam tutaj. :) 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

Zdecydowanie Acer Aspire 7 + najlepiej dysk PCIe NVMe na system Lite-On MU X 128GB lub Plextor PX-128M8SEGN 128GB.

Tym bardziej jeśli ma być też do gier to GTX 1050 jest znacznie wydajniejsza. No i puki jest promocja na dodatkowo rozszerzoną gwarancję - a warto bo serwis Acera jest naprawdę dobry u nas w Polsce.

3700 to górna granica

raczej IPS

Z tym byłby problem, bo jednak IPS-y są w nim od około 4000zł dopiero montowane - link

Edytowane przez Tamagotchi