refreshmaker Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 1. Dorosły facet, 30lat, może być sprzęt na raty 2. Windows 10 3. Matryca 15,6"-17,3" 4. Koniecznie z SSD, może być NVMe, niekoniecznie z ROM 5 a) 3000-4000zł, dołożę prawie każdą sumę do dobrego SSD, tylko nowe, może być w zestawie z torbą i myszką 5 b) Mam leciwego już HP Pavilion dv6-1220ew, nowego chce używać podobną, być może mniejszą ilość lat 5 c) Szybko, max do końca stycznia 6) Jakość jest zawsze ważna, ale z rozsądnym kompromisem. Oczekuje dużej płynności działania - RAM i SSD to priorytet, procesor już niekoniecznie 7) FULL HD, matowa, praca na dwóch monitorach to przyjemność 8) Dom i domowe biuro, krótkie delegacje 9) Jak na razie w nic nie gram (Cuphead się liczy?), ale kiedyś się grało w NFSa, GTA, CoD:MW3; można by wrócić do nowszych wersji tych tytułów, niekoniecznie na ultra 10) AutoCAD, Office, programowanie 11) Koniecznie pełna klawiatura numeryczna i ogólnie klawiatura z rozsądnym układem klawiszy, nic mnie tak nie drażni jak praca na klawiaturze ze źle rozłożonymi klawiszami 12) Nienawidzę Toshiby, kiepskie doświadczenia z HP, szanuję Della 13) To mój faworyt: Dell Inspiron 15 5577 15,6" Intel® Core™ i5-7300HQ - 8GB RAM - 256GB Dysk - GTX1050 Grafika - Win10 14) Obudowy gamingowe to dla mnie jarmarczna tandeta Cytuj
FxJ Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 Cytuj Oczekuje dużej płynności działania - RAM i SSD to priorytet, procesor już niekoniecznie Priorytet to zawsze procesor, to przez niego przechodzą wszystkie dane, w przypadku dysku NVMe to jest kluczowy wręcz bo nie komunikuje się przez chipset a bezpośrednio dane wędrują do procesora. Druga kwestia - ceny RAM-u aktualnie są kosmiczne, przez najbliższe 3-4 miesiące nie warto kupować, najlepiej zostać przy 1x8GB i dokupić drugą za kilka miesięcy gdy ceny wrócą do normy. Cytuj dołożę prawie każdą sumę do dobrego SSD Jak dużej pojemności potrzebujesz? 5577 to tańsza wersja modelu 7577 - jako że to modele dla graczy mają dość słabe matryce IPS (dopiero konfiguracje z matrycami 4K są ok). Raczej musisz sie liczyć że w tym przedziale łapiesz się w bardziej budżetowe modele. Cytuj 10) AutoCAD A coś więcej, postawy czy jakieś ambitne konstrukcje + render? Acer Aspire 7 i5-7300HQ/8GB/1000/Win10 GTX1050 (17,3") Acer Aspire 7 i7-7700HQ/8GB/1000/Win10 GTX1050Ti (15,6") Jest sporo tańszych konfiguracji ale bez matrycy IPS. Całkiem opłacalne że jest promocja na rozszerzoną gwarancje do trzech lat, i tak matryce podobne jak w tych Dellach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi