Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Posiadam laptopa z dedykowaną kartą graficzną Nvidia GeForce GT 940MX (DDR3) oraz zintegrowaną Intel Graphics 620. Otóż mam zamiar podłączyć do laptopa monitor 1920x1080. Chciałbym wiedzieć jak się zachowa, m. in. w grach. Mam sporo pytań, może po kolei. Obraz na monitorze laptopa oraz w przyszłości monitora jest ukazywany za pomocą dedykowanej czy zintegrowanej karty graficznej? Posiadając drugi monitor jakie wiążą się z tym konsekwencje? Wyższe zużycie karty graficznej, co może w przyszłości spowodować spalenie się jej? Gram w gry w rozdzielczości 1366x768, gdy bym grał na monitorze z rozdzielczością 1920x1080 jak bardzo spadła by wydajność? Proszę o udzielenie odpowiedzi na moje pytania ;). Dziękuję :).

Opublikowano

Jaki model laptopa? Monitor dopiero chcesz kupić?

Obraz na monitorze laptopa oraz w przyszłości monitora jest ukazywany za pomocą dedykowanej czy zintegrowanej karty graficznej?

Może być z obu.

Posiadając drugi monitor jakie wiążą się z tym konsekwencje?

Żadne to kolejny ekran, po HDMI możesz podłączyć przecież też TV.

Wyższe zużycie karty graficznej, co może w przyszłości spowodować spalenie się jej?

Nie, takie samo jak byś grał na laptopie, nic się nie zmienia. Jeśli już teraz jest gorący to podkładka chłodząca - Glacier NC400

gdy bym grał na monitorze z rozdzielczością 1920x1080 jak bardzo spadła by wydajność?

Troszkę bo wyższa rozdzielczość, wiec ilość FPS będzie "trochę" mniejsza - ale i tak się opłaca.