joski Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2017 [1] 1500 PLN. Głównie jestem zainteresowany ThinkPadami albo dellami [2] nie musi być ale jak będę to się nie obrażę [3] Rozmiar matrycy 14" typ powłoki matowa i typ matrycy IPS/PLS [4] aktualnie mam t530 i napewno chce lżejszego laptopa bo na codzien chodzić z takim kolosem to jest coś strasznego. Maksymalna pracy na baterii około 3-4godzin ale jestem świadomy że jak się kupuje poleasigowy to baterie trzeba dokupić [5] Zastosowanie laptopa: multimedia, internet i praca biurowa, AutoCAD [6] to będzie mój głowy laptop [7] Wymagania względem gier - brak [8] Wymagania specjalne: D-SUB (VGA connector), DisplayPort, częściowo obudowa aluminiowa, podświetlana klawiatura. Mam nadzieję że ktoś pomoże w wyborze. Aktualnie patrzę na ThinkPad t440p Cytuj
FxJ Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2017 Cytuj matrycy IPS/PLS To już jeśli sobie kupisz z HD i wymienisz na FHD IPS Szukaj z i5-4200U, i5-5200U jeśli ma tyle pociągnąć na baterii i być lekki. Dell Latitude E7440 Dell Latitude E5470 (bez DP) ThinkPad T450 ThinkPad L460 ThinkPad T440s HP EliteBook 840 G2 Ewentualnie Thinkpad Carbon 2/3 generacji Cytuj
joski Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2017 @FxJMasz rację z tą matryca mnie poniosło. A nie lepiej przyczaić się na i5-4200M ? Szczerze to najbliżej mi do t440s tyko naczytałem się że touchpad trochę jest słaby że jak się naciska przyciski od gry to cały touchpad działa i to mnie trochę odstrasza Cytuj
FxJ Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2017 Da się wymienić, to już od ciebie zależy czy chcesz wydajniejszy procesor czy dłuższą pracę na baterii i bardziej ultrabooka (cieńszy lżejszy). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi