Arientar Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2017 Witam, postanowiłem założyć tutaj post wzorując się ankietą: 1. Laptop ma być przeznaczony dla mnie, tj. Studenta, 24 lat. 2. Jestem użytkownikiem Linuxa, tak więc wolałbym laptop bez systemu operacyjnego, 3. Ekran 15,4"- 15,6" oraz 4. Najlepiej by laptop miał zarówno dysk SSD jak i HDD, napęd optyczny mi nie jest potrzebny 5. Chcę przeznaczyć kwotę do 10000 zł 6. Chciałbym by ten laptop starczył na dłuższy czas. Tak około 5-ciu lat. Przymierzam się do zakupu tak za około pół roku. 7. Oczekuję jak najlepszej wydajności co do ceny oraz miejsca dyskowego. 8. Komputer używany głównie na biurku i w łóżku w domu, również zabierany do uczelni i na lan party ze znajomymi. Głównie w Polsce. 9. Gry. No coż, fajnie jakby dało się pograć w najnowsze gry na wysokich detalach w miarę płynnie. Przede wszystkim: - emulacja wii, ps2, wii u, DS i wielu innych platform - Wiedźmin 3 na wysokich lub ultra - ME: Andromeda na najwyższych - GTA V na wysokich itp. 10. Nie mam specjalnych wymagań co do programów. 11. Wcześniej pracowałem z laptopami lenovo i acera, nie mam co do nich dobrych wspomnień. 12. Zastanawiam się nad laptopem HYPERBOOK MK55 Pulsar w poniższej konfiguracji: Ekran: 15,6" FullHD IPS 1920 x 1080 LED, Matowy, 90% sRGB Procesor: Intel Core™ i7-7700HQ 2.80 - 3.80GHz Turbo, 6MB L3 cache, HD 630, 14nm, 45W Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 Mechaniczna, podświetlana klawiatura 32 GB RAM Dyski: - SSD 1 TB - SSD 1 TB - HSS 2 TB Karta sieciowa: Killer Wireless-AC 1535 AC + Bluetooth Gaming M.2 Pasta termoprzewodząca: THERMAL GRIZZLY Conductonaut Zaawansowany układ chłodzenia + Gwarancja Premium 36 miesięcy Laptop w powyższej konfiguracji będzie kosztował 9955 zł Cytuj
FxJ Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2017 Cytuj Przymierzam się do zakupu tak za około pół roku. Nowe procesory intela pojawią się w kwietniu, więc jakiekolwiek rozglądanie się wcześniej nie ma sensu, Cytuj Zaawansowany układ chłodzenia Spolerują ci radiator coolera za 150zł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi