isuke01 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Witam, Chciałbym kupić do domu Monitor 40' 10bit 4k, z w miarę rozsądny input lagiem, i jasnością. Monitor do pracy (raca z tekstem, kodem - programowanie, wideo - postprodukcja ) + czasem jakieś gry. Aktualnie w biurze posiadam setup 2x Dell U2715H (biuro nie jest w domu) W domu - https://iiyama.com/gb_en/products/prolite-e2773hds-1/ (coś takiego, lecz dłuższa praca na tym jest katorgą) Jakiś czas temu patrzyłem na Wasabi Mango UHD400 Lecz są ehhhmm za drogie w tym momencie jak na eksperymenty z Koreańskimi monitorami (nie wykluczam propozycji z tamtejszego rynku ;) )Philips BDM4037UW/00 iiyama ProLite X4071UHSU-B1 LG 43UD79-B Kiedy bym chciał kupić? Wiem że teraz kiepski moment, wiec ogólnie sprawę biorąc nie jest to paląca się decyzja, może być i po nowym roku. Jednym z ważniejszych czynników to aby długotrwała praca na nim niebyła męcząca. Edytowane 28 Listopada 2017 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2017 Cytuj 10bit 4k, z w miarę rozsądny input lagiem I na pewno nie wolisz 2x 1440p na wysięgniku VESA? Cytuj lecz dłuższa praca na tym jest katorgą Bo kto mądry do 27" kupuje FullHD? U3417W - już prędzej do tych wymagań LG 43UD79-B - lub ten LG z tańszych. Cytuj
isuke01 Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) No właśnie opisywany przez Ciebie setup mam w biurze i jest ok. Takie szerokie monitory + przedziałka między nimi, okazuje się że używam 1.5 monitora. W dodatku w domu do filmów by mi się nadał większy i przestrzeni roboczej duże też mi potrzeba, a vesa aktualnie odpada. A co do fhd 27 to mam bo dostałem a używałem 20' w domu więc no .... ;) Btw. W miarę rozsądny imput lag ... 10ms jest też oki itp. aby nie miał z 40 :p I co do ceny jak będzie więcej niż założone to też jest oki, tylko odłożę do nowego roku zakup wtedy ;) Edytowane 29 Listopada 2017 przez isuke01 Cytuj
FxJ Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2017 Patrz tylko i wyłącznie testy a nie to co podaje producent. Jak w przyszłym roku może prędzej jak wypuszczą nowe modele jakieś na 2018 r. Cytuj
isuke01 Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2017 (edytowane) Rozumiem. Oki to może faktycznie się wstrzymam do przyszłego roku :) e.w jak nic ciekawego nie będzie to czy opłaci dopłacać do Monitor Dell U3818DW , czy jest to aż taka znacząca różnica w porównaniu z wymienianym wcześniej LG 43UD79-B ? Edytowane 30 Listopada 2017 przez isuke01 :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi