Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,
Chciałbym kupić do domu Monitor 40' 10bit 4k, z w miarę rozsądny input lagiem, i jasnością.
Monitor do pracy (raca z tekstem, kodem - programowanie, wideo - postprodukcja ) + czasem jakieś gry. 

Aktualnie w biurze posiadam setup 2x Dell U2715H (biuro nie jest w domu)

W domu - https://iiyama.com/gb_en/products/prolite-e2773hds-1/ (coś takiego, lecz dłuższa praca na tym jest katorgą)

Jakiś czas temu patrzyłem na Wasabi Mango UHD400 Lecz są ehhhmm za drogie w tym momencie jak na eksperymenty z Koreańskimi monitorami (nie wykluczam propozycji z tamtejszego rynku ;) )
Philips BDM4037UW/00

iiyama ProLite X4071UHSU-B1

LG 43UD79-B

Kiedy bym chciał kupić? Wiem że teraz kiepski moment, wiec ogólnie sprawę biorąc nie jest to paląca się decyzja, może być i po nowym roku.
Jednym z ważniejszych czynników to aby długotrwała praca na nim niebyła męcząca.

Edytowane przez FxJ
Opublikowano (edytowane)

No właśnie opisywany przez Ciebie setup mam w biurze i jest ok. Takie szerokie monitory + przedziałka między nimi, okazuje się że używam 1.5 monitora. W dodatku w domu do filmów by mi się nadał większy i przestrzeni roboczej duże też mi potrzeba, a vesa aktualnie odpada. 

A co do fhd 27 to mam bo dostałem a używałem 20' w domu więc no .... ;) 

Btw. W miarę rozsądny imput lag ...  10ms jest też oki itp. aby nie miał z 40 :p

I co do ceny jak będzie więcej niż założone to też jest oki, tylko odłożę do nowego roku zakup wtedy ;)

Edytowane przez isuke01
Opublikowano (edytowane)

Rozumiem. Oki to może faktycznie się wstrzymam do przyszłego roku :)
e.w jak nic ciekawego nie będzie to czy opłaci dopłacać do Monitor Dell U3818DW ,  czy jest to aż taka znacząca różnica w porównaniu z wymienianym wcześniej LG 43UD79-B ?

Edytowane przez isuke01
:)