Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1) Laptop prywatny, przeznaczony dla mnie. Głównie grafika wektorowa i rastrowa (dobry IPS przydałby się)
2) Mam własny system Windows 10
3) Rozmiar matrycy 15,4"- 15,6”, waga nie za bardzo istotna (ale nie przesadzajmy, w końcu to laptop)
4) Fajnie gdyby było zamontowane SSD. Samo HDD mogę sobie dokupić, więc ważne by był slot. Stacja dysków nie potrzebna i jeśli już to kupię zewnętrzną.
5) Kwota około 3500 do 4000zł. Podkładkę chłodzącą dokupię poza wyznaczonym budżetem jak będzie laptop.

5b) Myślę, że będę go używał tak z 3 lata. Mam stacjonarkę ale sprzedaję ją na koszt laptopa i bardzo ważnej mobilności.

5c) Za około 3 miesiące
6) Wiadomo, że w tej cenie nie można mieć wszystkiego ale fajnie gdyby się nie rozleciał szybko. Laptop ma głównie być do prostej grafiki i renderu, więc fajnie gdyby posiadał jakąś w miarę przyzwoitą (w tej cenie) grafikę.
7) Rodzielczość FullHD, IPS matowa, dobre odwzorowanie kolorów to podstawa.
8) Biuro, pokój, łóżko, szkoła
9) Wymagania do gier? Raczej średnio chociaż  fajnie byłoby czasem odpalić wiedźmina 3 ale nie zależy mi na największych ustawieniach i wszystkich wodotryskach. Zwykle i tak jeśli mam czas to najwyżej na CSa.

10) Programy takie jak Adobe Photoshop, Illustrator, Premiere, After Effects, Da Vinci Resolve, 

11) Raczej nie mam wielkich wymagań co do portów (poza HDMI) ale mogłaby być podświetlana klawiatura. Oczywiście moze ale nie musi.
12) Chyba każda marka jest oki o ile serwis gwarancyjny działa normalnie
13) Widzialem kilka modeli z 1050 ale tak to nie mam żadnych konkretnych
14) Brak

• FxJ zmienił(a) tytuł na [3500 +/-] Laptop do grafiki 2D (wektor, rastr), render prostych filmów, lekki gaming
Opublikowano

- Laptop do grafiki 2D (wektor, rastr)
- Kwota około 3500 do 4000zł
- IPS matowa, dobre odwzorowanie kolorów to podstawa.

Licz około 4500zł bo taniej to tyko biznesowe z przeciętnymi najwyżej matrycami a często jeszcze TN (choć już niekiedy 120Hz).

Chyba że będziesz pracować gównie na monitorze?

5c) Za około 3 miesiące

Czekałbym na nowe Acery VN7 (są 15,6" i 17,3") ta seria zawsze miała świetne matryce i schodziła cała ich partia w kilka tygodni.

Więc jeśli nie kupujesz w tym roku to napisz dopiero w 2018.

Widzialem kilka modeli z 1050

Na które patrzyłeś niby :wink:?