Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukam laptopa 17 cali koniecznie z i7 do gier oraz streamowania. Także praca w Sony Vegas, ale to już oczywiste. Liczy się dla mnie raczej bardziej procesor niż grafika.

Budżet +-5k. Lepiej żeby był z systemem.

https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/laptop-hp-omen-17-w243nw -  HP Omen 

https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/laptop-acer-predator-helios-300-ph317-51-780p-i7-7700hq-8gb-ssd-128gb-1tb-gtx1050ti-win10 - Acer Predator Helios

Który Waszym zdaniem będzie lepszy?- obydwa mają podobne podzespoły, z systemem, z tym, że akurat Predator ma SSD. Ważne jest także chłodzenie/kultura pracy. W predatorze słyszałem, że jest nie za ciekawie? HP też chyba dosyć głośny.

MSI odpada, mam złe doświadczenia z tą firmą.

Ps. słyszałem, że na Omena można uzyskać jakiś rabat? Mam drukarkę HP :)

Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Opublikowano

A może po prostu zamiast jednego w/w trzech kupię po prostu zamierzanego najpierw Acer Aspire 7 z i7 i gtx1050Ti? Opisałem w temacie niżej sytuację ze sprzedawcą, a zakupię za to jakiś większy SSD do niego a i kilka stówek w kieszeni zostanie. Bo on vs Helios chyba się niewiele od siebie różnią, prócz piekielnych temperatur w Heliosie ;) 

Ten Asus z Twojego linku jednak trochę za drogi. 

Opublikowano

A co sądzisz o Acer Aspire Nitro VN7-793G? Mam okazję kupić go za 4699 zł.

i7-7700hq
gtx1050Ti
1tb dysk
17 cali

Do tego dokupię SSD o którym mówisz i tą podkładkę. Wydaje mi się, że różnica będzie znaczna jeśli chodzi o jakość wykonania i chłodzenie - jest to chyba nowszy model od Aspire 7?