Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Sprawa wygląda następująco. Zakupiłem monitor Samsung CFG73. Monitor ma natywną rozdzielczość 1920 x 1080. Wcześniej używałem monitora, którego natywna rozdzielczość to 1680 x 1200. Stary monitor odpiąłem, nowy podpiąłem. Zmieniłem rozdzielczość na 1080p. Kiedy poruszam się po pulpicie, chrome wszystko jest ok. Jednak, kiedy włączyłem grę i wróciłem do pulpitu (alt+tab) rozdzielczość zmieniła się na 1680x1200. Z zminimalizowaną grą w tle, wchodzę w ustawienia, zmieniam rozdzielczość, klikam zastosuj. Rozdzielczość się zmieniła, ale gdy tylko kliknę w obszar poza tym oknem z konfiguracją rozdzielczości, rozdzielczość automatycznie wraca do 1680, bez żadnego komunikatu. Jak naprawić ten problem?

Opublikowano

Wgrane, to samo. Problem nie występuje, dopóki nie włączę gry. Przed tym rozdzielczość pozostaje jaka jest ustawiona. Po włączeniu i zminimalizowaniu czy nawet zamknięciu problem znów występuje, dopiero po restarcie rozdzielczość się nie zmienia.

Opublikowano

CS:GO. Dziwne.. Teraz działa mi tak jak chciałem, cały czas trzyma rozdzielczość 1080p, ale nie mogę zmienić na żadną inną kiedy mam włączoną grę, wraca automatycznie a raczej nawet nie zmienia rozdzielczości...