shake Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2017 (edytowane) 1) Dla mnie osoby 20 + możliwość rat biorę pod uwagę 2) Nie jest wymagane oprogramowanie 3) Matryca 15.6 / 17.3 (najlepiej) Waga nieistotna 4) Ma być z SSD 5) do 4500-5000zł podstawka chłodząca by się przydała 5b) chcę go używać ok 5 lat, jedyny komputer dla mnie 5c) Przymierzam się do zakupu w przeciągu 2 miesięcy 6) Jakość wykonania ważna, oczekuję jak najwyższej wydajności procesor/grafika ,7) Rozdzielczość matrycy ( licze na sugestie) Wydaję mi się że IPS/ Będzie podłączony do TV w celu oglądania seriali 8)Głownie dom biurko/łóżko 9) Gry - Chciałbym pograć w kilka nowych tytułów i nie mieć żadnych problemów z fpsami w grach typu CS: GO / h1z1/ PUBG 10) nieistotne 11) jak najsoldiniejsze wykonanie/ ciekawy design(nieprzesadzony) podświetlana klawiatura, subwoofer, 12) Pracuje z Asusem X53S i jestem zadowolony, lecz postawie teraz na laptopa typowego pod wydajność w grach w tym budżecie. Laptopa wybieram pod gry/ przeglądanie internetu/ oglądanie seriali Chciałbym coś naprawdę z dobrym chłodzeniem grafiką i wydajnością a przy okazji dobrą jakością matrycy Edytowane 20 Listopada 2017 przez shake Cytuj
FxJ Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2017 Cytuj Przymierzam się do zakupu w przeciągu 2 miesięcy Czyli dopiero w przyszłym roku? Jeśli tak to pisz dopiero w styczniu, a nawet jeśli byś musiał przełożyć nawet na później (np. kwiecień) to daj znać. W międzyczasie tez pojawią się z procesorami AMD Ryzen. Cytuj 4) Ma być z SSD Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie Najlepiej samodzielnie dobierz sobie dysk SSD M.2 a kup z fabrycznym HDD na filmy. Acer Aspire VN7-793G powinny być wtedy już serii VN7 (czwartej generacji). Cytuj
shake Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Nie wiem ile jeszcze wytrzymam, może to być grudzień nawet, czy tylko tego Acera polecasz? Czy duży jest wybór z matrycą 17.3? co sądzisz o tych? https://www.x-kom.pl/p.....hp-omen-i7-7700hq-8gb-1tb-gtx1050ti.html https://www.x-kom.pl/p.....asus-rog-strix-gl753ve-i7-7700-8gb-1tb-dvd-1050ti.html Edytowane 21 Listopada 2017 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2017 Cytuj czy tylko tego Acera polecasz? Jako uniwersalny laptop, ze świetnymi matrycami (od reszty wymienionych modeli) i elegancką stylistyką - jak najbardziej. Cytuj Czy duży jest wybór z matrycą 17.3? Zdecydowanie mniejszy niż w przypadku laptopów z przekątną 15,6" GL753VE jeszcze daje radę bo jest większy ale 15,6" model ma fatalne chłodzenie przez tylko jeden wentylator. O Omenach MID-2017 poczytaj w reszcie wątków. Acer Aspire 7 i7-7700HQ/8GB/1000/Win10 GTX1050Ti - jest jeszcze, tańszy brak modelu VN7-793G. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi