Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) Dla mnie osoby 20 +  możliwość rat biorę pod uwagę 
2) Nie jest wymagane oprogramowanie
3) Matryca 15.6 / 17.3 (najlepiej)  Waga nieistotna
4) Ma być z SSD
5)  do 4500-5000zł podstawka chłodząca by się przydała 
5b)  chcę go używać  ok 5 lat, jedyny komputer dla mnie
5c) Przymierzam się do zakupu w przeciągu 2 miesięcy 
6) Jakość wykonania ważna, oczekuję jak najwyższej wydajności procesor/grafika
,7) Rozdzielczość matrycy ( licze na sugestie) Wydaję mi się że IPS/ Będzie podłączony do TV w celu oglądania seriali
8)Głownie dom biurko/łóżko 
9) Gry -  Chciałbym pograć w kilka nowych tytułów i nie mieć żadnych problemów z fpsami w grach typu CS: GO / h1z1/ PUBG
10) nieistotne
11) jak najsoldiniejsze wykonanie/ ciekawy design(nieprzesadzony) podświetlana klawiatura, subwoofer, 
12)  Pracuje z Asusem X53S i jestem zadowolony, lecz postawie teraz na laptopa typowego pod wydajność w grach w tym budżecie. 
Laptopa wybieram pod gry/ przeglądanie internetu/ oglądanie seriali  Chciałbym coś naprawdę z dobrym chłodzeniem grafiką i  wydajnością a przy okazji dobrą jakością matrycy

Edytowane przez shake
Opublikowano

Przymierzam się do zakupu w przeciągu 2 miesięcy 

Czyli dopiero w przyszłym roku? Jeśli tak to pisz dopiero w styczniu, a nawet jeśli byś musiał przełożyć nawet na później (np. kwiecień) to daj znać. W międzyczasie tez pojawią się z procesorami AMD Ryzen.

4) Ma być z SSD

Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie

Najlepiej samodzielnie dobierz sobie dysk SSD M.2 a kup z fabrycznym HDD na filmy.

Acer Aspire VN7-793G powinny być wtedy już serii VN7 (czwartej generacji).

Opublikowano

czy tylko tego Acera polecasz?

Jako uniwersalny laptop, ze świetnymi matrycami (od reszty wymienionych modeli) i elegancką stylistyką - jak najbardziej.

Czy duży jest wybór z matrycą 17.3?

Zdecydowanie mniejszy niż w przypadku laptopów z przekątną 15,6"

GL753VE jeszcze daje radę bo jest większy ale 15,6" model ma fatalne chłodzenie przez tylko jeden wentylator.

O Omenach MID-2017 poczytaj w reszcie wątków.

Acer Aspire 7 i7-7700HQ/8GB/1000/Win10 GTX1050Ti - jest jeszcze, tańszy brak modelu VN7-793G.