vesemir8 Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 (edytowane) Prosze o pomoc w zakupie laptopa na studia ale i zeby mozna bylo czasem w cos zagrac wiek 20 lat [2600] jak namniej-jak najwydajniej bez systemu grafika pokroju 940mx (juz chyba pozwala na pogranie w jakies nowsze gry) wydajność\cena SSD niekoniecznie ale dobrze by bylo jakby mial mozliwosc dołożenia Nie jestem zdecydowany co do wielkosci matrycy, prosze o sugestie. Chcialbym zeby byl maksymalnie wydajny w danej kwocie bo niestety przesiadam sie z fajnego pc i bardzo mi smutno. Powiedzmy ze jakas maksymalna kwota to [2600] ale chcialbym wydac jak najmniej. Chciałbym zeby dalo rade czasem pograc jakiegos cs czy pes 18. Nie potrzebuje systemu bo mam darmowa wersje studencka. Zastanawiam sie czy nie taniej wyszlo by wziac wersje np z 4 GB ramu by samemu pozniej najwyzej dokupic. Nie wychodzi to moze taniej? SSD jakos nie jest wymagany ale chyba fajnie by bylo zeby mial na to miejsce. Przyszlosciowe rozwiazanie moim zdaniem. No najwazniejsze zeby byla to najwydajniesza maszyna w najniższej mozliwej kwocie. Oczywoscie wytrzymalosc i te sprawy ktore licza sie w urzadzeniu mobilnym rowniez maja znaczenie ale na tym sie nie znam więc licze na pomoc :) Dziękuje i pozdrawiam Edytowane 6 Listopada 2017 przez vesemir8 Cytuj
FxJ Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 Lenovo Ideapad 320-15 i5-7200U/8GB/1000 GT940MX ASUS R558UQ-DM513D-8 i5-7200U/8GB/1TB/DVD GT940MX Tylko bardziej budżetowe modele w tej cenie. Cytuj SSD niekoniecznie ale dobrze by bylo jakby mial mozliwosc dołożenia Musiałby mieć slot M.2 a w tej cenie takich wręcz brakuje obecnie., Cytuj Zastanawiam sie czy nie taniej wyszlo by wziac wersje np z 4 GB ramu by samemu pozniej najwyzej dokupic. Chyba że kupisz na OLX jakiś tanio, aktualnie ceny RAM boją rekordy, więc lepiej kup od razu z 4x2GB. Cytuj grafika pokroju 940mx (juz chyba pozwala na pogranie w jakies nowsze gry) Jeśli masz dozbierać 500zł do gier takich jak CS:GO (procesor cztero rdzeniowy HQ) to jak najbardziej warto. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi