luigi0 Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 Ostatnio pisałem w sprawie laptopa do gier do 4 tys., miałem plany sobie takiego sprawić, ale po czasie doszedłem do wniosku, że może jednak lepiej będzie jak kupię laptopa to codziennego stosowania. Do gier mam ps4 i chyba mi to wystarczy. Prosiłbym o pomoc w wyborze laptopa. 1) Dorosły, 23 lata 2) może mieć windowsa 10, ale dokupienie to też nie problem 3) 17,3" 4) dysk hdd chyba wystarczy, ale z dobrym dyskiem ssd też będzie dobrze 5) kwota do wydania 2000-2500 zł 5c) chcę kupić teraz 6) najważniejsza wydajność, bateria zużywa się, ale fajnie by było jakby po roku nie zużyła się całkowicie 7) najlepiej matowa matryca 8) używany w domu na biurku 9) jak udźwignie jakąś gierkę na minimalnych wymaganiach gta v, assassin, the last of us to będzie dobrze, ale nie jest to konieczność. 10) programów nie używam, czasem sony vegas. Głównie laptop ma służyć do youtube, internetu, filmy na necie, muzyka, filmy, gry internetowe np. shakes fidget. Zależy mi żeby nie zacinał się, żeby było możliwe robienie kilku rzeczy naraz i żeby nie dostawał zadyszki np. w tle leci film na ipla, w międzyczasie wchodzę sobie na grę internetową i jeszcze piszę na facebooku - i ma wtedy chodzić płynnie. Jak zbyt często coś mi się tnie lub długo włącza to zaczyna mnie to szybko irytować :) 11) podświetlana klawiatura byłaby fajna 12) nie lubię acera Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 Cytuj i żeby nie dostawał zadyszki np. w tle leci film na ipla, w międzyczasie wchodzę sobie na grę internetową i jeszcze piszę na facebooku No to potrzebujesz procesora cztero rdzeniowego z końcówką HQ więc za 2500zł to nic nie kupisz ASUS X756UQ-T4240D i5-7200U/8GB/1TB GT940MX Acer F5-771G i5-7200U/8GB/1000/Win10 GT940MX FHD Nawet te 17,3-ce to już >3k Cytuj
luigi0 Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2017 Ok, może być w granicach 3 tys. Tylko nowy. Zaproponowany asus fajny, może zdecyduję się, tylko zależałoby mi na podświetlanej klawiaturze. Znalazłoby się coś jeszcze z podświetlaną klawiaturą w granicach 3 tys. zł? Cytuj
FxJ Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2017 Cytuj 5c) chcę kupić teraz Musiałbyś poczekać tak z miesiąc aż wyjdzie więcej modeli z procesorami AMD Ryzen, wtedy te z intelem powinny trochę stanieć. Cytuj
luigi0 Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2017 Mogę poczekać. Miesiąc czasu to nie tragedia. A mógłbym poprosić o jakiś model z podświetlana klawiatura? Może być trochę droższy, za miesiąc jak trochę stanieje to wtedy kupię, akurat po wypłacie będę i będzie łatwiej :) Cytuj
FxJ Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2017 Lenovo IdeaPad 700-17 (80RV009PPB) Cytuj
luigi0 Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2017 Dzięki. A między 2500-3000 nie ma szans, żeby coś kupić z matową matrycą i podświetlaną klawiaturą z ekranem 17? Coś nieco słabszego niż proponowane przez Was modele? Cytuj
Włóczykij Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 Może jakiś znajdziesz w outletach ze zwrotów z matrycą 1600x900 ale to się całkowicie mija z celem by kupować 17" pod taka rozdzielczość. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi