Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przy przedłużeniu umowy w Orange mam możliwość zakupu któregoś z wyżej wymienionych laptopów. Cena każdego z nich wychodzi 3480 zł (145 zł x 24 miesiące) i tak zbierałem się z zamiarem kupna laptopa oraz konsoli xbox one także zastanawiam się czy nie wybrać któregoś z laptopów z Orange. Co do konkretnych parametrów to znalazłem odpowiedniki w x-kom:

https://www.x-kom.pl/p.....omen-i5-7300hq-8gb-1000-win10-gtx1050.html

https://www.x-kom.pl/p.....legion-y520-15-i5-7300-8gb-1000-win10-gtx1050-ti.html

Choć na stronie Orange są trochę inne parametry ale to zapewne ich błąd (np inna szybkość dysku, inny rodzaj pamięci RAM). Laptop służyć mi będzie głównie do prac biurowych (przeglądarka internetowa), oglądania filmów oraz gier typu PRO EVOLUTION SOCCER, FIFA, pewnie ogram jeszcze GTA V czy Wiedźmina 3. Nie jestem jakimś zapalonym graczem, wystarczą mi średnie ustawienia. Do laptopa będę chciał podłączyć Pada od Xboxa one. Pytanie, którego laptopa bardziej opłaca się wziąć?

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

Choć na stronie Orange są trochę inne parametry ale to zapewne ich błąd (np inna szybkość dysku, inny rodzaj pamięci RAM)

Na pewno nie błąd, jest masa konfiguracji - podaj link do oferty.

i tak zbierałem się z zamiarem kupna laptopa oraz konsoli xbox one

To już lepiej kup lepszego laptopa z mocniejszą grafiką (podłączyć pod TV i podpiąć pada) niż konsoli która zaraz się zestarzeje bo jest niebawem premiera Xbox One X (Project Scorpio).

Nie radzę się ładować na dwa lata w abonament na internet mobilny.

Opublikowano

To nie jest oferta na internet mobilny, tylko na internet stacjonarny plus abonament telefoniczny. Jeżeli chodzi o parametry Omena to nie zgadzało się tylko to, że jest niby pamięć DDR3L a nie DDR4, ale nigdzie indziej w sieci nie znalazłem z taką pamięcią Omena, zresztą w Legionie też niby jest DDR3L a w sieci wszędzie DDR4.  

Opublikowano

Sęk w tym, że nie ma linku do promocji można zaznaczyć tylko wybrane urządzenie i jest jego nazwa i krótki opis. Pytałem na chacie o model to uzyskałem odpowiedź, że nie posiadają takich informacji.