Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odp:

1) student zaoczny, praca w IT
2)Laptop będzie użytkowany na systemie Linux
3)Chce aby laptop był mobilny dlatego maksymalna matryca to 14 cali bądź 15 w obudowie rozmiarów 14tki
4)Dysk ssd
5)Nie zależy mi na napędzie
5b)3330 zł brutto za nowy sprzęt lub 2000-3000 za sprzęt używany, outlet ceny podane za sam laptop.
5c)Zamierzam go używać przez najbliższe 2-3 lata, w domu mam laptopa, który służy mi jako stacjonarka, więc ten którego kupię ma być głównie wykorzystywany do pracy, studiów.
6)laptopa potrzebuje na teraz, jestem gotów dziś dokonać zakupu.
7)Jakoś wykonania ma znaczenie, chciałbym żeby laptop był mobilny, lekki i pozwalał na co najmniej 4h pracy na baterii.
8)Matryca matowa full HD
9)dom w łóżku, na kolanach, w firmie, na studiach
10)średnie wymagania, chciałbym móc odpalić Cs go. Wydaje mi się, że w nic innego raczej nie będę na nim grał.
11)Z programów używam VMware, czasem parę wirtualnych maszyn na raz ale nie jest to priorytetem.
12)Fajnie jakby był port USB typu C.
13)Model, który najbardziej wpadł mi w oko to ASUS S510UQ

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7007793991

Podoba mi się w nim to, że ma matrycę 15 calową a jest w obudowie rozmiarów 14tki, jest bardzo lekki i wydaje mi się, że ma dobre podzespoły jak na ten przedział cenowy. Jedyna rzecz, która mnie w nim martwić to jakość wykonania, czytałem, że ma tu pewne braki.

Druga propozycja to Acer swift 3
14) Bardzo ważna rzeczą jest też aby laptop się nie grzal i nie chodził jak silnik v8.

Opublikowano

ma być głównie wykorzystywany do pracy, studiów

Lenovo ThinkPad L470 i5-7200U/8GB/256SSD FHD

Dell Vostro 5468 i5-7200U/8GB/1000/10Pro FHD - ciężko dostać ten model bez systemu + ma slot M.2

Lepiej kup sobie bardziej wytrzymał model biznesowy z gwarancją trzy letnią 

jestem gotów dziś dokonać zakupu

Jeśli się wstrzymasz to będą jeszcze wychodzić modele z procesorami i5-8250U - Kaby Lake Refresh (8-ma generacja).

Opublikowano
Godzinę temu, mefistotles napisał:

Model, który najbardziej wpadł mi w oko to ASUS S510UQ

A co sądzisz o tym modelu?

3 minuty temu, FxJ napisał:

jakaś argumentacja dlaczego akurat te modele?

3 minuty temu, FxJ napisał:

Jeśli się wstrzymasz to będą jeszcze wychodzić modele z procesorami i5-8250U - Kaby Lake Refresh (8-ma generacja).

O jak długim czasie mówimy, myślisz, że laptopy z tym profesorem będą w moim przedziale cenowym?

Opublikowano (edytowane)

Taki pseudo model premium, wyglądem nawiązujący do zenbooków 

128GB SSD  (dysk ssd)
- miejsce na dodatkowy dysk ssd m.2

Też już widzę że jest modyfikowany przez sklep, wyjęty dysk HDD a wsadzony w jego miejsce SSD. Fabryczne mają SSD w slocie M.2 by można było sobie dokupić dysk SSD.

jakaś argumentacja dlaczego akurat te modele?

Chcesz multimedialną taniochę do gierek czy wytrzymały sprzęt na lata do pracy :wink:

https://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Lenovo-ThinkPad-L470.235480.0.html

Można ku dołożyć kartę WWAN (LTE)

O jak długim czasie mówimy, myślisz, że laptopy z tym profesorem będą w moim przedziale cenowym?

W zasadzie od teraz przez cały rok 2018 będą się pojawiać z nowymi procesorami. Wyjdą wszystkie i z i3, i5 i i7 (U).

Edytowane przez FxJ