besty20122 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 Witm, mam laptop lenovo g580. Od jakiegoś czasu mam pewien problem z wszystkimi wejściami USB a mianowicie chodzi o to że po kilkunastu/kilkudziesięciu minutach grania w gry zaczyna mi rozłączać myszkę, a co najdziwniejsze to że rozłącza ją tylko systemowo, myszka cały czas się świeci tylko przestaje reagować i po kilku sekundach znowu ją podłącza i tak co chwilę to się dzieje. Ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić? Cytuj
FxJ Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2017 https://www.drivereasy.com - prawdopodobnie masz jakiś problem ze sterownikami od chipsetu. Nie napisałeś który Windows masz zainstalowany. Cytuj
besty20122 Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2017 mam win 7, ale żaden sterownik nie jest do zaktualizowania z tego roku a ten problem pojawił się jakiś miesiąc temu więc dlaczego miałby być to jakiś sterownik? Cytuj
besty20122 Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2017 mam win 7, ale żaden sterownik nie jest do zaktualizowania z tego roku a ten problem pojawił się jakiś miesiąc temu więc dlaczego miałby być to jakiś sterownik? zauważyłem też, że jak uruchomię grę z zintegrowanej karty graficznej to nie ma tego problemu, jest dopiero po odpaleniu z tej dodatkowej ps. zaktualizowałem sterowniki i nic nie pomogło Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 Cytuj a ten problem pojawił się jakiś miesiąc temu więc dlaczego miałby być to jakiś sterownik? Windows Update przecież też potrafi niektóre pobrać i wgrać bez wiedzy. Cytuj po kilkunastu/kilkudziesięciu minutach grania w gry zaczyna mi rozłączać myszkę Tylko myszkę czy wszystkie urządzenia USB, pendrive/kamerę? Cytuj
besty20122 Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 3 godziny temu, Tamagotchi napisał: Windows Update przecież też potrafi niektóre pobrać i wgrać bez wiedzy. nawet jak mam wyłączoną automatyczną aktualizację ? 3 godziny temu, Tamagotchi napisał: Tylko myszkę czy wszystkie urządzenia USB, pendrive/kamerę? tylko myszka, sprawdzałem tylko pendrive bo tylko to mam Cytuj
FxJ Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 Wpierw najlepiej sprawdzić myszkę, podłącz inną i zobacz. Jeśli to nie to to drugą rzeczą było by sprawdzenie pod linuxem lub na nowym czystym systemie. Cytuj
besty20122 Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 sprawdzałem inną myszkę w moim laptopie i wraz to samo a nowego windowsa nie chce instalować bo mam bardzo dużo potrzebnych programów które się długo instalują więc taka reinstalacja systemu zajęła by mi cały dzień Cytuj
FxJ Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 To sprawdź logi błędów w systemie, może coś znajdziesz. Cytuj
besty20122 Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2017 nie znalazłem żadnych błędów ani ostrzeżeń podczas rozłączania się myszki :/ Cytuj
FxJ Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2017 http://nieidealny.pl/blog/2015/01/25/aida64-business-lub-network-audit-5-00-3300-wersja-demonstracyjna-na-30-dni/ http://nieidealny.pl/blog/2015/01/25/aida64-test-temperatur/ Zobacz jak z temperaturą układów gdy cię rozłączy, uruchom wykres Stability Test (z wszystkimi opcjami) i bez załączania testu i włącz grę i obserwuj. Cytuj
besty20122 Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2017 Temperatura bez żadnych skoków i nie przekracza 77 stopni. Zainstalowałem od nowa Win 7 i problem pozostał Cytuj
FxJ Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2017 Więc najprawdopodobniej jakieś uszkodzenie kontrolera USB na płycie głównej - możesz napisać do nich szybko naprawiają takie usterki www.pclap-alert.pl Ewentualnie zostaje ci opcja z myszkami na BT. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi