Koller Opublikowano 22 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) Wita :). 1) Mam 24 lata, pracuję za granicą i potrzebuję właśnie laptopa na wyjazdy. 2) Windows nie obowiązkowy. 3) Min te 15.6, fajnie byłoby 17.3, ale jednak wydajność na pierwszym miejscu, więc jakby wybór większej matrycy ma się wiązać z jej utratą do wybiorę 15,6" 4) Dobrze, żeby miał przynajmniej te 128 SSD na system, zupełne min to miejsce na dysk SSD i dokupienie go w późniejszym czasie. 5) 7000 zł (+/- 500/600) 5b) W domu posiadam stacjonarkę, no ale jak pisałem w pierwszym punkcie aktualnie pracuję za granicą i większość czasu jestem w rozjazdach, także będzie on jednak częściej używany 5c) Chciałbym go kupić w ciągu najbliższych paru dni, bo pod koniec tygodnia będę akurat w domu. 6) Interesuje mnie jak najwyższa wydajność w grach, głównie w cs:go i fifa + raz na jakiś czas jakaś nowsza gierka 7) Matryca matowa, czasami podłączenie pod jakiś większy monitor czy telewizor, żeby obejrzeć film czy zagrać w fife. 8) Biurko/łóżko zależy od pokoju jaki się trafi :D 9) To tak jak już wcześniej pisałem głównie cs i fifa, ale jest kilka gier które chciałbym ograć jak np. Wiedźmin 3, ME: Andromeda, Elex, Destiny 2 10) Nic nadzwyczajnego, co najwyżej jakiś Word czy Excel 11) Hmm... Port HDMI i podświetlana klawiatura. 12) Nie mam jakiś konkretnych lubianych czy nielubianych firm. Do tej pory używam 5 letniego Acera i jeszcze jakość daje rade. Jedyny minus to błyszcząca obudowa, na której widać każdy palec :D. 13)Nie mam pojęcia, oglądam czytam i im dłużej tym mniej wiem. Mam nadzieje, że o niczym nie zapomniałem i będzie mi wstanie ktoś coś doradzić :) Edytowane 22 Października 2017 przez Koller Cytuj
FxJ Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2017 Forum już wstało po małej awarii z wczorajszej nocy ... MSI GT72VR 7RD Dominator i7-7700HQ/16GB/1TB+128/Win10 GTX1060 120Hz z grafiką na slocie MXM https://www.notebookcheck.net/MSI-GT72VR-7RE-Dominator-Pro-Notebook-Review.190406.0.html 0 test wersji z GTX 1070 Super chłodzenie - nawet z GTX 1070 po OC daje sobie rade. Jeśli liczysz na świetną kulturę pracy a po undeervoltingu nawet prawie pasywną pracę podczas korzystania z internetu. 1 Cytuj
Koller Opublikowano 24 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 No i chyba się na niego zdecyduję. Wygląda naprawdę ciekawie. Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 Wszystkie laptopy powinny mieć takie chłodzenie, świat byłby wtedy lepszy, polecam Cytuj
masaoliwka Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2017 A Lenovo Legion Y720? Chłodzenie jak najbardziej, przy długotrwałym obciążeniu lapek wypada naprawdę dobrze, bateria też ok, GeForce GTX 1060, spoko głośniki... moim zdaniem całkiem sensowny. Cytuj
Włóczykij Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2017 Lenovo Legion Y720-15 (80VR00DEPB) - bez dysku 5869zł + SSD M.2 za 550zł ale nadal wypada słabiej przy Dominatorze. No i nie jest to 17,3" a jeszcze nie pokazali Legionów 17? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi