Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, potrzebuję kupić na dniach dysk SSD do mojego lapka. Standardowo siedzi tam 128 GB i potrzebowałbym dodatkowy, tak minimum 256 jednak skłaniam się ku 512. Możecie polecić jakieś konkretne modele w tych dwóch pojemnościach? Nie znam się zupełnie na tym i nie chcę na własną rękę kupować jakiegoś szajsu. Pomożecie?

Opublikowano

Nie mam HDD. Tylko jeden dysk SSD. Nie wiem jak to się przedstawia cenowo. Zależy mi na czymś co pozwoli na sprawne działanie komputera, będą na nim zainstalowane wszystkie gierki. Chyba jednak odrzucę te 256 i skupię się na 512. Jakiś dysk, którego jakość jest adekwatna do ceny. Nie musi to być najlepszy sprzęt, w którego działaniu różnicę zobaczą tylko specjaliści. Możesz coś polecić?

Opublikowano (edytowane)

Wiem tylko szczerze mówiąc to nie wiem gdzie ten mój wynik się wyświetla. Klikam Test your PC i co dalej?

Czy dysk w formacie 2.5 wsadzam do wnętrza w laptopie? 

Edytowane przez Kaczy91
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę przeciągnął mi się termin zakupu. Teraz trochę poczytałem i zastanawiam się czy warto inwestować w dysk SSD, na którym będę instalował gierki. Gdy pomyślę, że mogę mieć czterokrotnie większą pojemność w tej samej cenie to moja wątpliwość jeszcze bardziej się potęguje. Co o tym myślicie? SSD wpłynie tylko na czas ładowania gry czy ma jeszcze jakieś, warte swojej ceny zalety w kwestii gamingu?

Opublikowano

Mam zewnętrzny i na nim teraz trzymam instalki. Przeważnie gram jednocześnie w 5-6 tytułów i te moje 256 ssd to trochę mało. Przejrzałem porówniania wideo i chyba jednak wezmę mniejszy ale SSD.