Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1) mężczyzna, 27 lat, dorosły, osoba prywatna
2) system może być ale nie musi
3) 17,3”, laptop głównie w domu, waga bez znaczenia
4)  HDD+SSD (HDD na dane, SSD na system), napęd może ale nie musi
5) nowe w przedziale 5000-6000 (200-300 zl mogę dołożyć, jeżeli będzie coś wartego uwagi)
5b) jedyny laptop, przewiduje góra 3-5 lat
5c) do końca tego roku (najwcześniej za miesiąc, najpóźniej do końca tego roku)
6) dobra jakość wykonania (dobre spasowanie, by nic nie trzeszczało), oczekuje najwyższej wydajności procesora i grafiki (bateria nie ma dla mnie znaczenia, laptop będzie w 95% pracował podłączony do prądu)
7) FullHD, IPS, nie ma znaczenia czy błyszcząca czy matowa, używany będzie głównie w domu, od czasu do czasu podlączany kablem HDMI do telewizora
8) używany głównie w łóżku, tylko w Polsce
9) FIFA 18, Footbal Manager 2018, od czasu do czasu jakiś wydajniejszy tytuł
10) nie mam wymagań
11) jak najwięcej portów USB, dobra karta sieciowa do pracy w trybie 5GHZ, 
12) pracowałem tylko na ASUSie, może być Acer, MSI, rozważe każdą opcję
13)

https://www.x-kom.pl/p.....asus-rog-strix-gl753ve-i7-7700-16gb-240pcie1tb-win10.html

https://www.x-kom.pl/p.....vn7-793g-i7-7700hq-16gb-2561000-win10-gtx1050ti.html

https://www.x-kom.pl/p.....aspire-7-i7-7700hq-16gb-2561000-win10-gtx1050ti.html

Skłaniam się ku dwóm pierwszym, zwłaszcza ASUS, aczkolwiek między tymi dwoma najprawdopodobniej będzie wybór
14) - 

Edytowane przez FxJ
Opublikowano

do końca tego roku (najwcześniej za miesiąc)

Więc piszesz za wcześnie za miesiąc prawdopodobnie będzie następca modelu VN7-793G (wiem że w PL jest testowy egzemplarz) a i nowe Asusy sie pojawią odświeżone.

Odśwież ten temat bliżej daty zakupu :wink2:

używany głównie w łóżku

Tylko pamiętaj o podkładce lub stoliku. No i pomyśl o kupnie kompresora bo wentylator będzie mocno zasysał wszelkie drobiny.

Jesteś przekonany że chcesz 17,3" trochę niezbyt wygodne są do łóżka bo ciężkie.

od czasu do czasu jakiś wydajniejszy tytuł

Właśnie trzeba było od tych z najwyższymi wymaganiami zacząć.

Opublikowano

Czekam co ciekawego będzie w Czarny Piątek w listopadzie, może tam coś upoluje w fajnej cenie. Jak nie to będę się zastanawiał, który z nich.

Warto poczekać na następce VN7-793G? 

Podstawkę chłodzącą już mam ze starego ASUSA (tez 17 cali). Przyzwyczaiłem się już do wagi 17 calowego laptopa w łózku i nie sprawia mi on problemów.

Co do tytułów gier, musle ze 1050Ti mi wystarczy (za duża różnica cenowa między tym modelem a 1060). Musiałbym wtedy zrezygnować z 17 i kupic 15 cali w tym przedziale cenowym.

Opublikowano

Czekam co ciekawego będzie w Czarny Piątek w listopadzie

Tak ale w USA u nas przeważnie nic nie ma fajnego, tylko to co nie chodzi normalnie.

Warto poczekać na następce VN7-793G? 

To się okaże po premierze

Musiałbym wtedy zrezygnować z 17 i kupic 15 cali w tym przedziale cenowym.

Dell Inspiron 7577 i7-7700/16G/256+1000/Win10 GTX1060

Lenovo Legion Y720-15 i7-7700HQ/8GB/1000 GTX1060 + dysk SSD M.2 NVMe

GTX 1060 jest o ok 40-45% wydajniejszy od GTX 1050-Ti, ale to ma znaczenie tylko w grach.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 21.10.2017 o 19:03, FxJ napisał:

Więc piszesz za wcześnie za miesiąc prawdopodobnie będzie następca modelu VN7-793G (wiem że w PL jest testowy egzemplarz) a i nowe Asusy sie pojawią odświeżone.

Napisz proszę z doświadczenia czy zatem nieco stanieją VN7-793G i ile przed premierą nowego modelu warto go jeszcze kupić? :angel:

Edytowane przez herakles