Cooyon Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 (edytowane) 1) Dla studenta, do programowania, surfowania po necie, pakiet biurowy. Do zabierania na uczelnię. 2) Wgrany Windows, nie musi być 10. 3) 14-15" 4) SSD koniecznie, ew. hybrydowy 5) Mój max to 3000, ale jeśli sądzisz, że do moich wymagań nadadzą się tańsze to je wezmę. 2500 byłoby super. Budżet na sam laptop, bez dodatków 5b)mam stacjonarkę, aczkolwiek docelowo może to być mój główny komp (w domu z dod. monitorem i klawiaturą) 5c)w ciągu 2 tyg 6)w miarę solidna jakość wykonania i rozsądny czas pracy baterii 7)Matowa. Praca na dodatkowym monitorze HDMI. Rozdzielczość mniej istotna 8) Na uczelnię i w domu, może w pociągu. 9) Brak gier 10) Programowanie, pakiet Office, internet 11) Matowa matryca 12) Nie chcę kupować Lenovo. 13) Myślałem o https://www.x-kom.pl/p.....swift-3-i3-7100u-8gb-256-win10-fhd-ips.html 14)Grafika nie jest aż tak istotna, nie będę oglądać filmów/grać. Wolałbym jednak 8 RAM niż 4. Z góry dziękuję bardzo za pomoc! Pozdrawiam. Edytowane 18 Października 2017 przez FxJ Cytuj
FxJ Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 Twój kierunek nie ma darmowych systemów z Microsoft Imagine Premium (dawniej Microsoft DreamSpark)? Cytuj
Cooyon Opublikowano 18 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 3 minuty temu, FxJ napisał: Twój kierunek nie ma darmowych systemów z Microsoft Imagine Premium (dawniej Microsoft DreamSpark)? Mamy Microsoft Imagine, ale podkreślali, że system tam można tylko zupgradowac do 10 a nie wgrać od zera nieposiadając systemu. Mocno to by podkreślone i jestem średnio przekonany czy chcę to obchodzić dookoła :P Cytuj
FxJ Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Cytuj Microsoft Imagine, ale podkreślali, że system tam można tylko zupgradowac do 10 a nie wgrać od zera nieposiadając systemu O ile wiem to bzdura, ten program znam jak się nazywał jeszcze MSDN Academic Alliance, potem Microsoft DreamSpark a teraz Microsoft Imagine Premium. https://imagine.microsoft.com/en-us - poszukaj dokładnie jak to jest teraz ujęte. Lenovo ThinkPad E470 i5-7200U/8GB/256 FHD z biznesowych z gwarancją 3 letnią. Cytuj 5c)w ciągu 2 tyg Podbij temat bo coraz więcej się pojawia w sklepach w "przedsprzedaży" już modeli z i5-8250U np. Ideapad 320-15 Cytuj
Cooyon Opublikowano 19 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź, jednak tak jak pisałem chcę uniknąć Lenovo. Oba lapki są fajne, jednak tyle się nasłuchałem o problemach z gwarancjamj lenovo, że wolę omijać ich produkty. Edytowane 19 Października 2017 przez FxJ Cytuj
Włóczykij Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Przecież ThinkPady są cały czas serwisowane w Polsce, słyszałeś o problemach z serwisem Thinkpada? To nie jest badziewie jak wszystkie tanie konsumenckie, to sprzęt biznesowy z trzy letnią gwarancją. Cytuj
FxJ Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Dokładnie seria konsumencka i biznesowa ma inny serwis. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi