Draggon Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 Witam serdecznie. Krótka piłka. Poszukuję laptopa w okolicach ~ 14-15". Koniecznie nowy. Dysk wyłącznie ssd. Komputer ma służyć do obsługi prostych programów, pracy na wielu otwartych tabelach i stronach w przeglądarce jednocześnie, sporadycznie do oglądania filmów więc miło widziane wejście hdmi. Głównym założeniem jest aby móc się na nim szybko przemieszczać. Dobrze gdyby mi służył min. 3 lata. Cena do 2300, max 2500 zł, ale bez potrzeby targowania się. Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc! Pozdrawiam. Cytuj
Draggon Opublikowano 18 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 Jako, że nie widzę możliwości edytowania postu, a dopiero teraz przeczytałem regulamin pragnę dodać wymaganą przez was ankietę. 1) Laptop ma służyć głównie do zadań związanych z pracą i szkołą. Głównym założeniem jest aby szybko się przemieszczać pomiędzy wieloma otwartymi kartami oraz tabelami. Sporadycznie będę oglądał na nim filmy wieczorami dlatego wejście hdmi byłoby ogromnym plusem. 2) Dobrze gdybym w podanej cenie dostał system operacyjny, Windows 7 bądź nowszy. 3) Zależy mi na rozmiarze ekranu w granicach 14, max 15". Może być ewentualnie między 13, a 14". 4) Dysk tylko i wyłącznie ssd. 5) W grę wchodzą jedynie nowe laptopy. Cena maksymalna to 2500. 5b) Będzie to zarówno komputer do pracy jak i osobisty. Dobrze gdyby wytrzymał minimum 3 lata. 5c) Zakup jak najszybciej. Nawet w tym bądź przyszłym tygodniu. 6) Jedynie wytrzymałość baterii mnie interesuje. Aby laptop wytrzymał chociaż te 4 godziny bez ładowania. 7) Brak preferencji. 8) Biurko, łózko, również za granicą. 9) Żadne gry nie będą instalowane. 10) Proste programy nie wymagające niczego specjalnego. 11) Wejście hdmi byłoby ogromnym plusem. 12) Brak. 13) Brak. Jestem otwarty na wszystkie marki. Cytuj
Tamagotchi Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Cytuj Dysk tylko i wyłącznie ssd. W grę wchodzą jedynie nowe laptopy. Cena maksymalna to 2500. Wszystko fajnie tylko na nowy laptop choćby z i3 z systemem i to bez SSD to mało. PS te 14,x" są droższe nawet. Cytuj Dobrze gdybym w podanej cenie dostał system operacyjny Czyli nie obowiązkowy? Dell Vostro 5568 i5-7200U/8GB/1000 + slot M.2, biznesowy Dell Vostro 5568 i5-7200U/8GB/1000 FHD + slot M.2, biznesowy ASUS VivoBook 15 R542UA i5-7200U/8GB/1TB/DVD + slot M.2 Lenovo Ideapad 320-15 i5-7200U/8GB/256 Lenovo ThinkPad E470 i5-7200U/8GB/256 FHD - biznesowy, IPS Cytuj
FxJ Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Cytuj 4) Dysk tylko i wyłącznie ssd Dlaczego warto kupować dyski SSD do laptopów samodzielnie Skoro chcesz z dyskiem SSD to najlepiej sobie taki dokup, zamiast liczyć na to że producent lub sklep zamontuje jakikolwiek sensowny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi