Marss Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 Witam. Chcę zakupić jeden z tych monitorów tylko mam mętlik który będzie lepszy do domowego użytku jakieś gry itp itd...? Niby bardziej podoba mi się samsung lecz wyczytałem np tutajhttp://www.komputerswiat.pl/testy/sprzet/monitory/2015/05/8-modeli-monitorow-test.aspx coś takiego: Zwycięzcą testu jest monitor Benq GL2760H. Choć trochę spartańsko wyposażony, to ma zdecydowanie najlepszą jakość obrazu: zdjęcia, filmy i gry są ostre i mają żywe kolory, monitor ma porządną jasność i bardzo szybko odświeża obraz. A ponieważ Benq kosztuje tylko 800 złotych, to wygrał także w kategorii Cena/Jakość. Proszę o konkretną odpowiedź który i dlaczego będzie lepszy? czy raczej są one praktycznie identyczne ponieważ ja się nie znam na tym, a niestety nie ma za dużo opinii/recenzji na temat tego samsunga. Cytuj
Włóczykij Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 Cytuj Chcę zakupić jeden z tych monitorów Odradzam oba tania tandeta i badzie. Cytuj monitor ma porządną jasność i bardzo szybko odświeża obraz A czy to takie ważne, ta jasność? Mam Della i nie przekraczam 50% jasności bo oczy wypala na 100%. Cytuj wygrał także w kategorii Cena/Jakość W 2015 w monitorach 27" do 800zł - serio to 24" dobrego trudno kupić bo kosztują oko 900-1000zł Pytanie, jak szerokie masz biurko (od ściany di początku)? Jaka będzie odległość oko-ekran? Cytuj
FxJ Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 Dokładnie większość osób kupuje zbyt duże monitory i siedzi później zbyt blisko! Cytuj
Marss Opublikowano 18 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 (edytowane) 6 godzin temu, Włóczykij napisał: Pytanie, jak szerokie masz biurko (od ściany di początku)? Jaka będzie odległość oko-ekran? Monitor zamierzam zawiesić na ścianie poprzez VESA, myślę, że około 80 cm - 1 m będzie ok Z tego co czytałem i widziałem testy benq to monitor nie wypada źle jak do użytku domowego jakieś gry internet itp Edytowane 18 Października 2017 przez Marss Cytuj
FxJ Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 Ale wiesz że ma matrycę TN? Lepiej kup sobie tego co ma Włóczykij (świetny IPS), sam mam U2515H (1440p). Tak sobie możesz zamontować Cytuj
Marss Opublikowano 18 Października 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 To jednak sobię wezmę tego samsunga albo ewentualnie benq bo jednak zależy mi na monitorze 27 cali Cytuj
FxJ Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2017 iiyama XB2783HSU-B3 (trzecia generacja) na AMVA+ więc sobie kup, albo dołóż do 27" 1440p to najlepsze rozwiązanie. https://goo.gl/8Bjnzs - osobiście odradzam wieszanie na ścianie, przeszkadza wiecznie, najlepsze wyjście to wysięgnik mocowany do biurka. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi