Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Monitor BenQ 27 GL2760H/GW2760HW czy SAMSUNG PLS LS27F350FHUX?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcę zakupić jeden z tych monitorów tylko mam mętlik który będzie lepszy do domowego użytku jakieś gry itp itd...? Niby bardziej podoba mi się samsung lecz wyczytałem np tutaj
http://www.komputerswiat.pl/testy/sprzet/monitory/2015/05/8-modeli-monitorow-test.aspx
coś takiego: Zwycięzcą testu jest monitor Benq GL2760H. Choć trochę spartańsko wyposażony, to ma zdecydowanie najlepszą jakość obrazu: zdjęcia, filmy i gry są ostre i mają żywe kolory, monitor ma porządną jasność i bardzo szybko odświeża obraz. A ponieważ Benq kosztuje tylko 800 złotych, to wygrał także w kategorii Cena/Jakość.

Proszę o konkretną odpowiedź który i dlaczego będzie lepszy? czy raczej są one praktycznie identyczne ponieważ ja się nie znam na tym, a niestety nie ma za dużo opinii/recenzji na temat tego samsunga.

Opublikowano

Chcę zakupić jeden z tych monitorów

Odradzam oba tania tandeta i badzie.

monitor ma porządną jasność i bardzo szybko odświeża obraz

A czy to takie ważne, ta jasność? Mam Della i nie przekraczam 50% jasności bo oczy wypala na 100%.

wygrał także w kategorii Cena/Jakość

W 2015 w monitorach 27" do 800zł - serio to 24" dobrego trudno kupić bo kosztują oko 900-1000zł

Pytanie, jak szerokie masz biurko (od ściany di początku)? Jaka będzie odległość oko-ekran?

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Włóczykij napisał:

Pytanie, jak szerokie masz biurko (od ściany di początku)? Jaka będzie odległość oko-ekran?

Monitor zamierzam zawiesić na ścianie poprzez VESA, myślę, że około 80 cm - 1 m będzie ok

Z tego co czytałem i widziałem testy benq to monitor nie wypada źle jak do użytku domowego jakieś gry internet itp 

Edytowane przez Marss