Skocz do zawartości
Nieidealny.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

żeby nie przedłużać:

1) Mężczyzna, 24 lata, praca/biuro/delegacja
2) Musi mieć system operacyjny
3) Matryca od 14,3 do 17,3. Mierze w środek przedziału
4) Musi być dysk SSD. Jeżeli sam, to co najmniej 240gb, jeżeli z HDD to np. 120+500.
5) Kwota brutto – max 2500zł. Są to fundusze firmowe, i przekroczenie tej granicy jest niemożliwe. Chodzi o sam laptop. Torbę i peryferia kupuję zewnętrznie (ale jak jest dorzucona jako np. gratis to i tak fajnie).

5b) Będę używał go b. długo – po skończeniu przeze mnie pracy na nim laptop przejdzie na kolejnego pracownika. Mam w domu swoją maszynkę.

5c) Zakup teraz. W ciągu najbliższego tygodnia.
6) Ciężko sprecyzować – z reguły pracuję na kablu, więc bateria może nie powalać. Laptop jeżeli będzie przewożony, to tylko autem – może być cięższy. Więc podzespoły>bateria>waga.
7) Matryca 1920, matowa. Nie będę pracował na monitorze zewnętrznym.
8) Laptop będzie używany głównie w firmie. Znikome przypadki przytargania go do domu. Ew. dopuszczam pracę w aucie/pociągu w delegacji.
9) Nie będę na nim grał – mam swoją maszynkę.

10) Laptop z myślą o pracy w środowisku CAD. Na dzień dzisiejszy w grę wchodzi AutoCAD, Inventor, Solidworks. Dodatkowo będzie na nim gimp2/ps/corel (muszę wybrać) i klasycznie – pakiet office.

11) Matowa matryca + dysk SSD muszą być. Fajna jest także porządna gwarancja (door2door?)
12) Podziękuję HP – po pavillionie mam same niemiłe wspomnienia. Aktualnie pracuję na LENOVO – jest całkiem przyjemnie. Słyszałem też dobre opinie o DELL/TOSHIBA.
13) brak
14) Dopuszczam kupno modeli poleasingowych.

Pozdrawiam,

Opublikowano

14) Dopuszczam kupno modeli poleasingowych.

Z takimi wymaganiani to z nowych to nic nie dostaniesz i to z takimi wymaganiami

Podziękuję HP – po pavillionie mam same niemiłe wspomnienia.

Skoro kupujesz tanie laptopy konsumenckie do pracy w firmie to się nie powinieneś dziwić że wytrzyma 2-3 lata, a już szczególnie te tańsze konsumenckie robione pod markety.

Do firmy kupuje się laptopy klasy biznesowej z trzy letnią gwarancją i też nie te najtańsze.

Fajna jest także porządna gwarancja (door2door?)

Door-to-door to nie jest On Site / NBD czyli z dojazdem i naprawą na miejscu jakie ma większość serii biznesowych.

4) Musi być dysk SSD. Jeżeli sam, to co najmniej 240gb, jeżeli z HDD to np. 120+500.

Musi mieć dysk SSD a jak ci powiem że możesz trafić na taki tani dysk z "czarnej listy" kupuje się nowe z pełną gwarancją, te dobre maja 5 letnią gwarancję i kości MLC.

Opublikowano

Dziękuję za szybką odpowiedź.

Dot. HP - laptop był prywatny i nie używałem go w pracy. Możliwe, że nie sprecyzowałem dokładnie o co mi chodziło.

Dot. SSD+HDD - po przemyśleniu sprawy zgadzam się z Tobą. Rozwinę budżet do 3000pln z włączeniem w to koszt dysku SSD.

Dot. gwarancji - standardowa gwarancja w systemie door2door (tak, chodzi o door2door) wystarczy w zupełności.

Dot. sprzętu poleasingowego - dlatego też dopuszczam taką opcję.

Pozdrawiam,